Categorii
Intrebari de la cititori

Umiditate mare in casa. Ce pot face?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi. De 2 luni m-am mutat in casa noua, am optat pentru usi din lemn la interior dar de 2-3 saptamani am observat ca usile nu se mai inchid cum trebuie chiar unele nu se mai pot inchide de loc. Am cumparat un termometru pentru verificarea umuditatii si arata mai tot timpul 73% umiditate. Mentionez ca alimentarea cu apa o am de la fantana din curte, va rog sa-mi dati un sfat de ce am umiditate asa mare si ce sa fac? Multumesc.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Umiditate mare in casa. Ce pot face?

2 răspunsuri la “Umiditate mare in casa. Ce pot face?”

Buna Mihaela!

Imi pare rau ce ti se intampla,eu cred ca panza freatica este foarte sus si fundatia casei nu a fost bine izolata…Vecinii au la fel, aceiasi umiditate?Casa este izolata pe exterior cu saracie dinaia de poliestiren?Trebuie sa aerisesti in fiecare zi forte bine, lasand geamurile larg deschise.Daca pe viitor nu scapi de aceasta umiditate excesiva trebuie sa pui burlane la acoperisul casei si sa le impalmezi la canalizarea orasului sau la hasna,daca ai beci dedesupt la bucatarie sau la baie sa faci un put de 2,3 m adancime in mijlocul beciului pentru acumularea apei, si de acolo sa o tragi cu un hidrofor sau cu o pompa ptr la wc sau ptr a uda gradina,eu asa am facut si ii multumesc lui Dumnezeu ca am scapat de aceasta problema.Ar mai fi si alte sugestii dar sunt mult mai scumpe si complicate…Eu iti doresc Sanatate si Spor in toate

Mihaela ,

Casa ta nu ,,respira” si mai mult ca sigur , e din cauza ca probabil a fost izolata gresit si se formeaza condens cu fenomen de umiditate .
De exemplu :
1)trebuie sa verifici cu ce a fost izolata pe peretii exteriori si ce tip de fatada a fost aplicata pana la decorativa .( de ex. vata minerala se aplica cu decorativa silicica pt ca altfel o innabusi !;etc. )
2) in mansarda daca s au aplicat izolatii impermeabile si nu s au pus corect foliile tip vei avea mari probleme de acest gen.
Peretii si izolatiile trebuie sa fie permeabile si sa respire .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *