Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

4 variante de amenajare a unei bai de 3 mp

1-varianta configurare baie de 3 mp-230x130cmUn spatiu mic ne obliga sa devenim deosebit de creativi cand vine vorba despre amenajarea lui, daca vrem neaparat sa ne alegem cu un decor reusit, in care sa ne simtim bine si sa nu simtim in niciun fel ca suprafata redusa a incaperii este o problema. Astazi am decis sa-ti arat 4 variante de amenajare a unei bai mici de cel mult 3 mp si asta ca sa te conving ca nu dimensiunea spatiului este o problema, ci modul in care alegem sa-l configuram.


Mai jos, in galeria foto, vei gasi cele patru variante despre care spuneam, fiecare dintre ele prezentate in doua feluri: sub forma unei schite si sub forma unei imagini reale. Sper sa le gasesti utile, mai cu seama daca si baia casei tale este una mica si aparent dificil de configurat si amenajat.

1. Prima varianta – baie drepunghiulara mica

Atat prima cat si a doua baie din exemplele de mai jos au forma dreptunghiulara si masoara doar 3 mp, avand laturile de 1,3 m x 2,3 m. Ceea ce difera este pozitia usii de acces, precum si pozitia obiectelor sanitare.

In prima varianta accesul in baie se face prin una dintre laturile scurte ale incaperii, pe peretele opus usii aflandu-se o cabina de dus mare, dreptunghiulara. Lavoarul si vasul de toaleta sunt dispuse pe peretele din dreapta intrarii. Acest mod de configurare prezinta avantajul ca toate obiectele sanitare sunt usor de accesat, lasand un culoar de acces destul de generos in centrul incaperii, si dezavantajul ca o cabina de dus cu dimensiunile prezentate in schita este mai scumpa decat una standard. Si totusi de ce sa alegi acest model de cabina si nu unul obisnuit? Pentru ca este cu siguranta mai spatios si mai frumos, mai elegant. Iar vestea buna este ca poti gasi si o solutie mai ieftina si anume sa recurgi la constructia unei cabine de dus fara cadita pentru care va trebui doar sa achizitionezi un paravan din sticla pe care il gasesti in magazinele de bricolaj sau in cele specializate in comercializarea obiectelor sanitare.

2. Aceeasi baie, alt mod de configurare a spatiului

Asa cum iti spuneam, cea de-a doua baie mica are exact aceeasi forma si aceleasi dimensiuni ca prima si totusi este diferita gratie unei configurari diferite, a pozitiei pe care o are usa de acces si a faptului ca am ales sa o dotam cu o cada mica. Si daca te intrebi daca exista cazi atat de mici, raspunsul este da, exista si se gasesc in orice magazin specializat in vanzarea produselor destinate constructiei, amenajarii si decorarii unei case.

Daca vei alege aceasta varianta de configurare e bine sa ai in vedere montarea unui paravan din sticla securizata pe marginea exterioara a cazii sau macar montarea unei obisnuite perdele de dus. Oricare dintre acestea va preveni stropirea oglinzii de deasupra lavoarului, precum si udarea pardoselii din baie. Singurul dezavantaj al acestei configurari este pozitia toaletei – fata in fata cu usa.

3. Baie de 2,9 mp de forma patrata

Cea de-a treia varianta propusa astazi poate fi utila in amenajarea si configurarea unei bai de forma patrata sau aproape patrata. Dupa cum vei vedea in schita de mai jos, aceasta forma a baii nu permite nici montarea unei cabine de dus de mari dimensiuni si nici montarea unei cazi. Spatiul disponibil este insa suficient pentru un lavoar, un vas de toaleta si o cabina de dus cu laturile de cel mult 90 cm.

Dezavantajul acestei configuratii este dat de faptul ca spatiul din fata lavoarului nu este foarte generos si din acest motiv se poate recurge la montarea lavoarului pe peretele din stanga, in continuarea cabinei de dus, asa cum se poate vedea in schita cu numarul 6 ilustrata in galeria foto de mai jos.

4. Reconfigurarea aceluiasi spatiu

Schimband pozitia usii intr-o baie mica, de aproape 3 mp, de forma patrata trebuie, cum e si firesc, schimbata si pozitia fiecarui obiect sanitar. Astfel, cabina de dus poate fi montata in coltul din dreapta sus, iar lavoarul si toaleta pot fi montate in stanga si in dreapta cabinei. In opinia mea, aceasta varianta de configurare a spatiului este mai reusita decat cea prezentata anterior tocmai pentru ca wc-ul se afla la o distanta rezonabila de lavoar.

Sursa foto: Decoracao de Banheiros

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *