Categorii
Intrebari de la cititori

Alegere adeziv si marci tencuieli decorative peste polistiren

Buna ziua. Am izolat casa cu polistiren extrudat acum 8 ani si am pus numai plasa peste polistiren, nimic altceva. Am lasat lucrarea asa timp de 8 ani fara a da nici un fel de tencuiala decorativa. In prezent plasa s-a dezlipit de pe polistirenul extrudat in unele parti ale casei (50%). Oare s-a dezlipit din cauza adezivului? Numai stiu cu ce adeziv s-a dat. Acum doresc sa dau plasa jos de pe tot polistirenul extrudat si sa repun din nou o alta plasa si binenteles sa continui cu tencuiala decorativa. Intrebarile mele sunt:


1) Ce adeziv imi trebuie pentru a se lipi peste polistirenul extrudat?
2) Care sunt cele mai bune marci in tencuieli decorative?
Multumesc.

Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: Alegere adeziv si marci tencuieli decorative peste polistiren.

2 răspunsuri la “Alegere adeziv si marci tencuieli decorative peste polistiren”

Salut .Adezivul de polistiren Adeplast asta e cel mai bun dar si mai scump un pic.Kober e cea mai buna tencuiala decorativa pentru mai multe detalii suna 0764454360

Untainte de aplicarea adezivului, va trebui desprinsa toată plasa de pe fațada. Daca spui ca in proporție de 50% aceasta se desprinde, cu siguranța si cealaltă jumătate este destul de afectată.
Se recomanda ca după placare si aplicarea masei de șpaclu, pe suprafața astfel pregătită sa se aplice o amorsa pentru impermeabilizare, mai ales daca suprafața nu se Închide corespunzător cu o tencuiala decorativa.
Extrudat, nu expandat este placajul ce il aveti pe fațada? Posibil sa fi participat si asta la desprinderea plasei, pe lângă umiditatea absorbită de suport si ciclul înghețat – dezgheț.
Recomand:
1 Daca mai sunt placi ce prezintă desprindere si după dezlipirea armăturii, curățati si îndepărtați adezivul slab.
2 Pe toată suprafața aplicați o amorsa pentru întărirea suportului.
3 Faceti un test de aderentă. ( se încastreaza o plasa de fibra, 160/mp cam pe la 2,5mm in 5mm de adeziv. Daca după aproximativ 7 zile cand vii si faci testul de smulgere , ruperea se face in patul de adeziv, atunci suportul si adezivul ales este compatibil din punct de vedere al aderentei).
4 Daca testul este in regula si adezivul adera bine pe suport…
Spor la treaba!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *