Categorii
Intrebari de la cititori

Amenajare bucatarie – sa fie luminoasa, primitoare, aerisita

Buna ziua. Aa dori niste sfaturi / pareri / idei in amenajarea unei bucatarii de aproxmiativ 16 mp l=3,2m, iar L=5m. Pe peretele paralel cu usa am geamul si usa de la balcon cu l=1,6m. Incaperea este foarte luminoasa si m-am gandit tot aici sa amplasez si dinnigul (daca spatiul imi permite). Tare mi-as dori sa am o bucatarie luminoasa, primitoare, aerisita (n-as vrea sub nicio forma sa o aglomerez). Cred ca stilul rustic sau clasic s-ar potrivi. Citeam zilele trecute pe site care sunt elementele definitorii fiecarui stil, insa recunosc ca nu ma pricep chiar asa bine. Usile sunt albe, as dori parchetul sa fie de culoarea pinului sau stejarului, mobila obligatoriu alba (imi place foarte mult), dar pereții ce culoare sa-i fac?! Pot pune oare tapet pe peretele opus blatului? Va multumesc pentru ca ma inspirati prin toate aticolele dumneavoastra.


Intrebare de la Simona, pe adresa redactiei: Amenajare bucatarie – sa fie luminoasa, primitoare, aerisita.

Un răspuns la “Amenajare bucatarie – sa fie luminoasa, primitoare, aerisita”

Buna, Simona!

Cred ca esti constienta de faptul ca ai o bucatarie extrem de generoasa comparativ cu cele din majoritatea apartamentelor de prin blocurile din tara noastra 🙂 Acest lucru nu poate fi decat in avantajul tau: o vei putea dota cu o sumedenie de spatii de amenajare si vei putea amenaja si un frumos si confortabil loc de luat masa in aceeasi incapere.

Alegerea finisajelor trebuie facuta cu grija, mai ales ca iti doresti sa abordezi stilul rustic. Indraznesc sa te indrum insa sa nu abuzezi de elemente ale stilului rustic care poate fi destul de greoi. Recomandarea mea este sa te indrepti mai degraba spre un stil contemporan eco in care predomina culorile deschise impletite cu elemente de originie naturala. Iata doua exemple din care cred ca te poti inspira in alegerile pe care urmeaza sa le faci:

https://www.casadex.ro/2014/05/hai-sa-vezi-cum-arata-o-bucatarie-amenajata-in-stil-eco-rustic-contemporan-20-imagini/

https://www.casadex.ro/2016/03/bucatarie-amenajata-in-stil-modern-cu-accente-urbane-eco/

Asa cum vei vedea in cel de-al doilea exemplu, peretele din dreptul locului de luat masa este decorat cu tapet, asa cum vrei sa procedezi si tu. Ideea este sa alegi un model care sa rezoneze cu stilul de amenajare ales si sa armonizeze fires cu celelalte piese ale decorului.

Spor la amenajat si decorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *