Categorii
Intrebari de la cititori

Amenajare mobila bucatarie, utilizare eficient spatiu

Buna seara. Ma puteti ajuta va rog cu o idee in privinta amenajarii mobilei pentru o bucatarie de 2.90 cu 3.33? Geamul este dispus pe latura exterioara de 2.90 (cum se deschide usa in dreapta) iar usa pe latura de 3.33. As dori o mobila care sa utilizeze spatiul cat mai eficient, cu toate electrocasnicele (frigider, chiuveta, plita si cuptor) incorporate (mai putin masina de spalat). Tot in bucatarie vreau sa fie si locul de luat masa.


Intrebare de la Carmen, pe adresa redactiei: Amenajare mobila bucatarie, utilizare eficient spatiu.

Un răspuns la “Amenajare mobila bucatarie, utilizare eficient spatiu”

Buna, Carmen!

DIn punctul meu de vedere ai cel putin doua variante pe care le poti lua in calcul pentru amenajarea/mobilarea bucatariei tale:

– varianta proiectarii unui mobilier cu desfasurare pe 3 laturi (peretii opusi usii si ferestre, precum si cel din stanga usii de acces in incapere). In acest caz vei beneficia de o sumedenie de spatii de depozitare, de o zona de lucru extrem de practica si generoasa, iar locul de luat masa ar trebui amenajat in fata ferestrei.

– varianta proiectarii unui ansamblu pe colt, care sa acopere peretii opusi usii si ferestrei. Locul de luat masa ar putea fi amenajat in stanga usii.

– varianta proiectarii unei garnituri pe peretele de 3.33 lungime care, zic eu, va fi destul de mare oricum, avand in vedere ca dimensiunile standard ale seturilor de mobila disponibile in comert se incadreaza in 2-2,4 m lungime. In acest caz – care iti va scoate din buzunar o suma de cel putin doua ori mai mica decat primele doua variante – iti vei permite sa amenajezi un loc de luat masa mai generos pe care il poti dota atat cu un set de masa si scaune, cat si cu un coltar cu masa si scaune. Cum probabil ca intuiesti deja, locul de luat masa ar trebui sa ocupe coltul din stanga intrarii in bucatarie.

Pentru a configura garnitura perfecta trebuie sa ai in vedere cateva reguli esentiale. Si anume, sa nu montezi frigiderul langa zona fierbinte, adica langa plita si cuptor si sa alegi dulapuri cat mai spatioase. Un truc folosit de multi designeri este proiectarea unor dulapuri superioare mai inalte decat cele din garniturile standard, fapt care ofera un plus de spatiu de depozitare dispuse intr-o suprafata relativ mica. E drept ca rafturile superioare ale acestor dulapuri vor fi mai greu accesibile, insa le poti folosi pentru depozitarea vaselor si ustensilelor folosite foarte rar.

In continuare, iti recomand sa rasfoiesti urmatoarele articole care sper sa te ajute sa alegi cea mai buna si potrivita modalitate de ocnfigurare a bucatariei tale. Te sfatuiesc sa acorzi o atentie sporita celui de-al doilea articol din lista de mai jos, in care este ilustrata o bucatarie care are aproape aceleasi dimensiuni cu a ta si a fost amenajata intr-un mod foarte reusit:

https://www.casadex.ro/2015/11/regula-triunghiului-din-bucatarie-pe-intelesul-tuturor/

https://www.casadex.ro/2014/08/bucatarie-de-10-mp-cu-mobilier-proiectat-pe-toate-cele-patru-laturi/

https://www.casadex.ro/2015/07/mobilier-pe-trei-laturi-sau-in-forma-literei-u-pentru-bucatarii-de-toate-dimensiunile/

https://www.casadex.ro/2015/07/6-variante-de-configurare-a-mobilierului-de-bucatarie-planuri-si-exemple-in-imagini/

https://www.casadex.ro/2015/10/amenajarea-unei-bucatarii-de-maximum-9-mp-reguli-de-tinut-minte/

https://www.casadex.ro/2015/09/8-bucatarii-mici-si-medii-configurate-in-cel-mai-ergonomic-mod-posibil-imagini-si-schite/

https://www.casadex.ro/2014/02/bucatarii-mici-si-inguste-cum-le-amenajam-idei-si-imagini/

https://www.casadex.ro/2015/01/mobilier-pe-colt-in-amenajarea-si-decorarea-bucatariilor-mici/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *