Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

Avantajele centralelor cu ardere tip lumanare

centrala liepsnele lemn si carbune ardere 5 zileDaca stai intr-o zona in care nu exista gaze sau pur si simplu doresti sa ai cheltuieli mai mici cu incalzirea case in lunile de iarna, vei cauta o centrala pe lemne, iar oferta este atat de variata incat nu iti va fi atat de usor sa faci o alegere.


Destul de noi pe piata din Romania, centralele pe lemne sau carbuni cu ardere tip lumanare, sunt din ce in ce mai cautate de catre cei care urmeaza sa-si faca instalatia pentru incalzirea casei, asa ca incercam mai jos sa redam o serie a avantajelor acestui tip de centrale.

Avantajele cazanelor Liepsnele (cu ardere tip lumanare):
– Autonomie mare. Una dintre problemele cu care se confrunta cei ce si-au montat o centrala pe lemne sau pe carbuni este autonomia acesteia, pentru ca nu este placut sa fii nevoit sa bagi lemne din 4 in 4 ore, de exemplu. Iar centralele Liepsnele, conform importatorului in Romania, au nevoie de incarcare cu lemne din 24 in 24 de ore. Pe carbune, arderea poate dura si cateva zile.

– Consumul redus de lemne. Datorita faptului ca esti nevoit sa bagi lemne doar o data pe zi, consumul de lemne se reduce semnificativ, ceea ce va duce la cheltuieli mai mici pe timp de iarna.

– Rezistenta la temperaturi ridicate. Daca la celelalte centrale exista pericolul spargerii cazanului, in cazul in care se opreste curentul in timpul functionarii, cazanul centralei Liepsnele, cu ardere tip lumanare a fost testat la temperaturi de peste 100 grade Celsius si omologat de Autoritatea Germana TUV, conform siteului importatorului in Romania.

Alte avantaje:

Nu se depune gudron in cazan, cenusa trebuie curatata doar de doua ori pe luna, fata de alte tipuri de centrale la care curatarea trebuie facuta la doua-trei zile si garantie 5 ani de zile.

Pentru a vedea ce modele de centrale cu ardere tip lumanare exista, pentru mai multe informatii si pentru comenzi acceseaza siteul: centrale-lemne-liepsnele.ro

6 răspunsuri la “Avantajele centralelor cu ardere tip lumanare”

Salutare Andrei!
Iarta-ma dar eu sunt sceptic in privinta performantelor termice a acestei ct,nu mai cred in Feti Frumosi de cand eram mic.Si nu cred ca va tine 25 de ani,dpmdv cred ca va tine maxim 5 ani exact cat are garantia,daca este adevarat ce spun ei de ce nu acorda garantie de 25 de ani?Iti dau o idee Andrei daca tot le faci atata bublicitate sa vina la tine acasa si sa iti monteze o ct si dupa aceea stam de vorba… Dar te rog sa nu uiti sa le ceri la pachet si fochistul deoarece consuma f mult…

Buna ziua domnule Fanel. Pana la finalul anului voi merge si voi face cateva filmari in locatii in care sunt instalate centrale Liepsnele. Eu cred ca aceste centrale sunt o alternativa potrivita datorita autonomiei mari pe care o au.

Aceste centrale au ardere normala, nu prin gazeificare. Se pare ca unicul plus fata de o centrala cu ardere normala e autonomia mare, acest lucru fiind posibil datorita capacitatii f. mari de incarcare. In rest are aceleasi avantaje si dezavantaje. Totusi, o centrala pe gazeificare , daca e corect folosita, in afara de pretul mai mari cu cca 25%, are performante net superioare si consum de lemne cu cca 30-40% mai mic. Practic, costurile se amortizeaza dupa 2 ani pana la valoarea unei centrale clasice. Eu am facut acest calcul raportat la pretul unei centrale pe gaze si am obtinut o perioada de amortizare de 5 ani. Deci, din acel moment am fost pe plus fata de o centrala cu ardere normala, respectiv a unei centrale pe gaze.

Buna ziua domnul Fanel,
Am citit postarea dumneavoastra, in legatura cu centralele Liepsnele. Vreau sa va spun ca avem in plan ca in aceasta iarna, impreuna cu domnul Andrei, sa monitorizam parametrii si performantele termice al acestui tip de centrale. Din pacate nu se poate asigura o garantie mai mare de 5 ani. Speram ca in momentul in care vremea se raceste o sa realizam o prezentare mai amanuntita a modului de functionare. Legat de consum de combustibil va pot spune ca nu consuma mai mult decat o centrala clasica sau cu gazeificare. Aceasta confirmare o am de la clienti care inainte de montarea centralei Liepsnele au folosit un alt tip de centrala. Daca este posibil va asteptam la noi la sediu, unde va putem prezenta centrala , si putem lua legatura cu diversi clineti , la care sa mergem impreuna pentru a veda cazanul in functiune. Acestia va pot confirma care este realitatea, care este consumul, cum functioneaza si ce randament are. In legatura cu fochistul consider ca este o gluma.
O sa incercam pe viitor si montarea unui cazan la Andrei acasa, pentru a obtine un feedback cat mai corect.
O zi buna.

Salutare Dragi Priteni!

Uite de asta imi place mie Casa-Dex pentru ca este cea mai buna si cea mai obiectiva dtpdv.Bravo Domnilor Andrei,Dragos si D-nul Toma Vivaldi,Jos Palaria…Va rugam frumos D-le Vivaldi daca vreti sa facem doua probe cu aceleasi cazane de la Dvs,dar in diferite locatii o proba sa o facem la Andrei acasa pentru ca are casa izolata pe exterior si o proba sa o facem la o alta casa dar de data aceasta casa trebuie sa fie neizolata pe exterior si propun ca probele sa le facem in ajunul Bobotezii si atunci adunam tragem linii si vedem rezultatul,daca se necesita fochist sau nu dar va rog frumos sa nu ma uitati, eu sa fiu fochistul de serviciu stiti de ce, am auzit ca Andrei are un Zaibar de nota 10.Sa fiti iubiti de cine vreti voi si cat vreti voi,eu astept probele si Zaibarul…

:)))). Domnule Fanel, casa mea nu este izolata. Este construita cu caramida porotherm de 38, insa este neizolata. Cat despre zaibar, are vreo 35 de grade. In alti ani l-am scos mult mai tare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *