Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bai frumoase amenajate in stil rustic cu atentie la mobila si finisaje

1-piatra naturala si lemn in finisarea si decorarea unei bai rusticeVei vedea in galeria foto de astazi o colectie de imagini cu bai moderne in decorul si amenajarea carora s-au folosit o multime de elemente specifice stilului rustic: lemn, piatra naturala, mobilier si obiecte sanitare cu aspect invechit. Sper sa-ti placa.


Poate ai observat ca ma preocupa in mod special amenajarea spatiilor mici. Explicatia este cat se poate de simpla: consider ca ideile ce pot fi adaptate in spatii restranse pot fi aplicate si pe scara larga, in timp ce invers este mai complicat si chiar imposibil de multe ori. Insa baile pe care am decis sa ti le prezint astazi sunt departe de a fi mici si asta pentru ca elementele specificie stilului rustic acapareaza vizual decorul atat de mult incat au nevoie de mai mult spatiu de desfasurare.

Piatra naturala, finisaj specific stilului rustic

Asa cum vei observa rasfoind galeria foto de mai jos in multe dintre baile ilustrate este prezenta piatra naturala. Desigur ca variaza modelul, forma si culoarea pietrei, precum si dimensiunile suprafetelor placate. Dar nu poti nega faptul ca decorul final este unul ce chiar nu poate fi trecut cu vederea, fie ca iti place sau nu. Acest material natural poate fi folosit in amenajarea unei bai cu iz rustic in diverse forme: fie in placarea peretilor, fie in placarea pardoselilor, fie in calitate de element decorativ de sine statator (cateva trepte, un suport inedit pentru lavoar si chiar un lavoar sau o cada sculptate in piatra).

Mai multe idei si imagini vei gasi in urmatoarele articole: 12 bai spectaculoase decorate cu piatra naturala si Piatra naturala in decorul baii – 24 de imagini.

Lemnul – obligatoriu intr-o baie rustica

Un alt element fara de care o baie rustica n-ar mai avea acelasi farmec este lemnul. Bunul si batranul lemn pe care il poti folosi, de asemenea, intr-o mare varietate de feluri: in lambrisarea peretilor, in placarea pardoselii (dar doar daca vei folosi o dusumea sau un parchet rezistent la umezeala), in finisarea tavanului si desigur sub forma mobilierului si chiar a unor obiecte sanitare. Convinge-te de aici: Cada din lemn – un nou trend in materie de obiecte sanitare.

Iti recomand sa citesti si: Lambriu pe peretii din baie – o alternativa ieftina la faianta si mozaic.

Mobilierul si micile decoratiuni

Fie ca vei decide sa-ti dotezi baia cu un set de mobilier complet, fie ca te vei opri asupra unei masti pentru lavoar sau chiar si asupra unui blat obisnuit care sa sustina lavoarul, evita modelele moderne, daca vrei sa obtii un ambient cu adevarat rustic. Absolut spectaculos arata dulapurile vechi din lemn, pe suprafata carora chiar se observa adevarata lor varsta, montate sub lavoare. Daca iti place stilul rustic si ai norocul sa pui mana pe cateva dulapuri vechi, nu ezita in a le folosi pentru depozitarea prosoapelor, tuturor obiectelor de igiena personala si a detergentilor care chiar ti-ar strica decorul daca i-ai lasa la vedere. Poti insa obtine un efect decorativ incredibil de frumos, dar mai ales unic, confectionand un blat dintr-o bucata groasa din lemn. Gasesti cateva exemple in acest sens in galeria foto de mai jos.

Din categoria micilor decoratiuni de inspiratie rustica pe care le-ai putea folosi in amenajarea acestei incaperi voi aminti aplicele de perete cu corp din lemn si/sau fier forjat, etajerele confectionate din aceleasi materiale, cosurile impletite (minunate pentru organizarea diverselor maruntisuri sau pentru depozitarea rufelor murdare), cuierele si chiar decoratiuni precum suportii pentru lumanarile parfumate.

Sursa foto: FreshDesignpedia.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *