Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri constructie beci, peste care voi amplasa un container

Am un teren si as dori sa amenajez intr-o prima faza un beci 3 x 2.5 m iar deasupra sa instalez un container 6 x 2,5 x 2.5 m ca o casuta de gradina. In primul rand as vrea niste opinii asupra acestei combinatii. In al doilea rand as dori sa aflu cat m-ar costa, lasand la o parte costul containerului.
Ideea este ca beciul ar avea o inaltime de 1.9 m in interior si va fi ingropat 1,75 m, restul fiind peste nivelul 0 al terenului. Beciul trebuie continuat cu o fundatie usoara (pe piloni ?), fara planseu, pentru container. Nu am idee ce grosime ar trebui sa aiba peretii si planseul, nici cata armatura este necesara, caci as putea sa estimez eu pretul.


Rog specialistii sa-mi dea un pret pentru aceasta constructie. Sa includa in pret si un plan in baza caruia se poate obtine o autorizatie de constructie – banuiesc ca nu trebuie o proiectare complexa.
Multumesc!

Intrebare de la ATX, pe adresa redactiei: Costuri constructie beci, peste care voi amplasa un container.

2 răspunsuri la “Costuri constructie beci, peste care voi amplasa un container”

Cereți sfatul unui inginer proiectant. El va poate ajuta cu structura beciului, dar si cu proiectarea si aprobarile proiectului pentru începerea execuției lucrărilor.

Sunteti sigur ca nu doriti ca beciul sa aiba planseu?
Doriti ca fundul containerului sa fie pe post de planseu al beciului?

Calculati volumul de beton necesar (aprox 4mc x 250lei/mc pentru perete de 15cm grosime) iar ca armare laterala, folositi plase sudate („de Buzau”) striat de Fi8 – cost 200 lei pentru 5x2m

Pentru protectie ar fi indicat sa folositi o folie de hidroizolare de jur imprejur.

Daca va ganditi la hartii si autorizare, e atat de laborios incat mai bine renuntati.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *