Categorii
Utile

Cum alegi cafetiera – ce trebuie sa stii inainte de cumparare

cafetiera espresor de cafeaCred ca putini dintre noi ies dimineata din casa fara sa-si fi baut ceasca de cafea. Si daca suntem in criza de timp si ne mai da si cafeaua in foc pe aragaz, ne-a stricat ziua. Exista insa solutii; putem gasi cafeaua gata, fierbinte si aromata, dimineata cand ne trezim, daca alegem o cafetiera buna.


Cafetiera (filtrul de cafea) s-a perfectionat si ea de-a lungul anilor, la fel ca si alte electrocasnice, venind in ajutorul nostru cu functii noi. Iata ce trebuie sa urmarim pentru a alege un aparat bun:

1. Puterea cafetierei
Alege o cafetiera cu o putere de peste 800 W pentru ca timpul de incalzire al apei sa fie mai scurt. O cafetiera cu putere mare nu numai ca va incalzi apa mai repede, dar o va ridica si la o temperatura mai mare, rezultatul fiind o cafea mai tare si mai aromata.

2. Capacitatea acesteia

Capacitatea cafetierei este de fapt capacitatea recipientului de apa si poate varia de la 1 la 2 litri. Aici e simplu de ales: daca esti un bautor serios de cafea sau daca sunteti in casa mai multi bautori de cafea veti alege o cafetiera cu capacitate mai mare. Poti alege un recipient cu indicator de capacitate pentru a stabili mai usor raportul dintre apa si cafea.

3. Rasnita incorporata

Sunt filre de cafea care au rasnita incorporata ceea ce iti va permite sa faci o cafea din boabe proaspat macinate.

4. Recipientul de colectare

Recipientul de colectare a cafelei poate fi cu capac, din sticla, din inox sau din otel inoxidabil; ultimele doua fiind mai rezistente si capabile sa pastreze cafeaua calda mai multe ore.

5. Sistemul antipicurare

Este foarte util si actioneaza printr-o supapa care opreste curgerea cafelei in momentul in care ai ridicat recipientul de colectare a cefelei inainte de terminarea procesului.

6. Programarea pentru mai tarziu

Iti permite sa stabilesti in decurs de 24 de ore ora la care vrei sa ti se prepare cafeaua, este foarte utila, in special pentru diminetile zilelor lucratoare.

7. Filtrul de apa

Daca vei alege o cafetiera prevazuta cu filtru de apa vei obtine o cafea mai gustoasa, fara depuneri de calcar.

8. Selector de aroma

Sunt cafetiere care, pe langa alte functii, iti permit sa alegi gradul de tarie al cafelei preparate.

9. Oprire automata

Nu e nevoie sa stati cu ochii pe cafetiera. Una buna se opreste automat cand isi termina treaba.

10. Curatarea filtrului

Verificati daca aparatul se poate intretine usor; filtrul de cafea trebuie sa fie usor demontabil, el necesitand intretinere zilnica.

Sursa foto: bootic

Un răspuns la “Cum alegi cafetiera – ce trebuie sa stii inainte de cumparare”

Buna Seara
Dpmdv cea mai buna cafea este espresso, facut in casa din cafea proaspat prajita si macinata cu o rasnita cu freze conice de portelan.Si preparata intr-un espressor semiautomat cu doua boilere ca asta:Espressor Expobar brewtus IV.Va rog sa probati si dupa aceea sa vorbim.Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *