Categorii
Intrebari de la cititori

Cum construiesc trotuarul pe langa o casa in panta?

Buna dimineata. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Am casa construita in panta in orasul Iasi. Cum construiesc trotuarul? Il prind de casa cu cupoane, las rost pe langa casa ca sa torn bitum? Va multumesc. Cu stima.


Intrebare de la Ionel, pe adresa redactiei: Cum construiesc trotuarul pe langa o casa in panta?

4 răspunsuri la “Cum construiesc trotuarul pe langa o casa in panta?”

Detalii despre lucrare
0747878812
maistru structuri construcții civile
Marian Ivascu

trotuarul de langa casa are rol de circulatie si se protectie, respectiv imiedicarea patrunderii apelor pluviale …din precipitatii.Latimea minima a acestuia este de min 60 cm si se executa cu o panta minima,dinspre construcyie spe exterior…1cm / m. Intre trotuar si corpul casei / elevatia fundatiei se lasa un rost de 2-3 cm, care se umple cu mastic bituminos sau alt material rezistent la mediul exterior. Trotuarul se poate realiza din beton simplu. beton amprentat ,pavele din patra naturala sau artificiala montate pe un pat de nisip…etc.Toata problema este ca terenul pe care se realizeaza trotuarul sa fie f bine compactat iar la tyerewnurile in panta se vor realiza lucrari de preluare si dirijare a apelor…Ing sultana gabriel-marian-proiectant, responsabil th.executie si diriginte autorizat

Buna seara,
Dl.Ing. Sultana va multumesc din suflet pentru indicatiile pe care mi le_ati dat.Daca se poate asi dori sa stiu urmatoarele detaliii despre turnarea trotuarelor pe langa casele in pant:
-rostul care se lasa intre trotuar si fundatia casei ce adicime trebuie sa aiba,trebuie sa fie de grosimea betonului?trebuie sa ajunga la patul de nisip?
-pe lungimea trotuarului nu se fac rosturi perpendicular pe casa?
_in dreptul usilor prin care se intra si se iese din casa pana unde trebuie sa ne ridicam cu inaltimea trotuarului pe tocul usi in partea de jos?
_pot folosi plasa sudata sau fier striat la constructia trotuarului?
_la casele in panta se prinde fierul striat sau plasa de corpul casei.
Va multumesc anticipat si va rog sa ma scuzati pentru timpul pe care vi_l rapesc. Cu stima
Ionel Gabu/0740131833

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *