Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O anexa veche din piatra transformata intr-o frumoasa casa de vacanta

1-terasa din lemn din curtea casei din piatra din FrantaNu-i asa ca ar fi minunat sa ne permitem cu totii sa avem cate o casuta de vacanta intr-un loc idilic, in care sa ne putem refugia pentru a ne reincarca bateriile din cand in cand? Asa cum au facut si cuplul Hans si Karen, doi cetateni francezi a caror poveste o vei afla astazi.


Stabiliti in Nisa, unde locuiesc intr-un apartament modern caruia nu-i lipseste nimic, cei doi protagonisti ai povestii de astazi au simtit, la un moment dat, ca ar avea nevoie de un loc retras in care sa se poata deconecta de la agitatia cotidiana alaturi de cele doua fiice ale lor, Maya (12 ani) si Nina (7). Asa ca au inceput sa-si petreaca fiecare sfarsit de saptamana cautand acel loc care trebuia sa fie izolat, frumos si in acelasi timp destul de aproape de orasul in care munceau si invatau. Si l-au gasit.

O anexa veche si degradata ridicata la rang de casa

Locul care i-a convins imediat sa-si petreaca acolo toate zilele libere se afla la doar o ora de Nisa. Un sopron vechi din piatra era singura constructie ce se afla pe proprietatea plina cu copaci batrani si tot felul de pomi fructiferi, insa acest lucru nu i-a descurajat pe noii proprietari. Dupa o analiza atenta acestia au decis ca pot sa-l transforme in casa de vacanta la care au visat si s-au pus pe treaba.

Uimitor si neobisnuit este faptul ca desi ii astepta o munca titanica Hans si Karen au ales sa realizeze cea mai mare parte a lucrarilor de reconstructie si renovare in regie proprie. Au apelat totusi la o echipa de constructori pentru a extinde vechea constructie din piatra naturala. Si chiar daca au muncit pe branci petrecandu-si fiecare minut liber pe santier, au reusit sa o scoata la capat, iar acum sunt mandrii si fericitii proprietari ai unei casute de vacanta ascunsa intr-un splendid coltisor al Frantei rurale.

Designer din pasiune

Cei doi tineri nu s-au ocupat doar de finisarea si renovarea constructiei, tot ei sunt responsabili si pentru aspectul interior al casei. Hans spune ca aceasta experienta l-a convins ca nu trebuie sa fii designer si sa ai studii de specialitate pentru a amenaja o locuinta frumoasa, este suficient sa-ti gasesti inspiratia si sa determini cu ce lucruri iti place sa te inconjori, din ce stil sa provina, ce culori sa aiba si ce stare sa transmita.

In cazul lor Karen a fost cea care a facut alegerile decorative, ea a decis in ce culori sa imbrace frumoasa casuta din piatra cu obloane bleu din lemn, ce mobila sa achizitioneze, cum sa o aseze in spatiu, cu ce sa accesorizeze fiecare camera in parte, iar Hans a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-i transforma dorintele in realitate.

Un happy end cu iz rustic frantuzesc

Acum, cu micuta casa de vacanta aranjata si decorata, Karen, Hans si cele doua fiice ale lor fac tot posibilul sa-si petreaca fiecare vacanta si sfarsit de saptamana in micul lor colt de rai, departe de orasul zgomotos in care locuiesc in mod obisnuit. Impreuna se bucura de peisajul pitoresc al micului catun in care se afla noua si frumoasa lor casuta din piatra decorata intr-o incantatoare combinatie de rustic si modern: mananca afara, la umbra copacilor batrani, asculta ciripitul pasarilor si respira aerul curat caruia ii duc dorul atunci cand se afla in Nisa.

Sursa foto: PufikHomes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *