Categorii
Intrebari de la cititori

Reamenajare bucatarie apartament din schita alaturata

schita apartament gheorghe

Buna ziua. Inainte de orice, va multumesc pentru informatiile ce pot fi gasite pe acest site. Suntem in situatia de a reamenaja apartamentul din schita alaturata dar, ne-am impotmolit la bucatarie.


Am convenit cu sotia sa desfiintam baia de langa bucatarie (nu stim inca daca si peretele incercuit de 0.60m). Mobila de bucatarie se va amplasa in L pe peretele de 3.50 m si pe peretele dinspre balcon, dar nu reusim sa ne decidem cum anume. Este vorba in primul rand de frigider si combina frigorifica dar, si de aragaz si chiuveta. Mentionez ca balconul este inchis cu geam termopan si s-ar putea folosi si spatiul opus centralei. Va multumesc!

Intrebare de la Gheorghe, pe adresa redactiei: Reamenajare bucatarie apartament din schita alaturata.

3 răspunsuri la “Reamenajare bucatarie apartament din schita alaturata”

Buna seara, Gheorghe!

Cred ca informatiile din articolul urmator va vor ajuta in luarea deciziei de configurare a bucatariei voastre: https://www.casadex.ro/2015/11/regula-triunghiului-din-bucatarie-pe-intelesul-tuturor/ Vreau sa spun ca trebuie sa porniti de la regula triunghiului care spune ca zona rece a unei bucatarii trebuie sa fie amplasata cat mai departe de zona fierbinte. De pilda, intr-o garnitura pe colt, in forma literei L, se poate amplasa combina frigorifica intr-una dintre extremitatile garniturii, iar cuptorul si plita sa ocupe cealalta extremitate a acesteia. Nu este obligatoriu insa sa plasati cele doua zone chiar in extremitatile garniturii, important este sa va asigurati ca acestea sunt plasate la distante rezonabile una de cealalta, astfel incat caldura degajata de plita si cuptor sa nu afecteze bunul mers al frigiderului.

De asemenea, va recomand sa cititi si: https://www.casadex.ro/2015/01/mobilier-pe-colt-in-amenajarea-si-decorarea-bucatariilor-mici/, unde sper sa gasiti mai multe idei care sa va ajute in luarea celei mai bune decizii de amenajare a bucatariei voastre 🙂

Regula triunghiului[de aur] se refera la ergonomie. Frigiderul, aragazul/ cuptorul si „zona de lucru” trebuie sa fie pozitionate logic si la distante rezonabile unul de altul. Logic ar fi ca aragazul si cuptorul sa fie cat mai aproape de peretele cu balconul pentru ca burlanul de la hota sa parcurga drumul cat mai scurt. Deasemeni, in cazul in care gatiti frecvent si majoritatea familiilor romane o fac, bucataria trebuie sa poata fi izolata de restul casei. Nu cred ca v-ar place ca mirosul de mancare gatita, ceapa, prajeala sa se imprastie in toata casa. Personal v-as sfatui ca acea baie sa fie transformata in camara, caloriferul sa ramana,dar sa fie inchis. Din schita reiese ca nu aveti un spatiu de depozitare dedicat. Acolo puteti sa stocati in afara de cartofi, ceapa ( pe care le cumparati deobicei pentru min o saptamana), borcane cu diverse, dar si aparatura pe care o folositi mai rar (storcator de fructe, masina de tocat, grill, oale de mari dimensiuni etc). Daca mai tarziu veti dori sa-i redati functia de baie va fi mai usor de facut. La 3 camere o baie de serviciu e necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *