Categorii
Intrebari de la cititori

Sistem soba, boiler, calorifere – apa circula fara pompa

Fac o casa izolata termic si as vrea sa o incalzesc cu lemne. Mi-a zis un prieten ca a vazut la o cabana un sistem cu soba care avea un boiler incorporat si calorifere in camere. Si ca apa circula natural fara pompa. Stie cineva amanunte? Avantaje / dezavantaje fata de alte sisteme? Cum se cheama sistemul? Eventual un meserias din Arges care ar putea sa-mi instaleze asa ceva? Cam cate lemne as consuma ca sa incalzesc toata casa? (2 camere, hol, baie, bucatarie, camara, total 70 mp)?


Intrebare de la Doru, pe adresa redactiei: Sistem soba, boiler, calorifere – apa circula fara pompa.

5 răspunsuri la “Sistem soba, boiler, calorifere – apa circula fara pompa”

Salutare Doru!

Iti recomand cu placere un Specialist in domeniu este Dl Inginer Razvan, Telef:0754571785 Sau 0722506073.Mie mi-a facut doua sobe stil semineu si imi incalzeste P+M sunt ff multumit de randamentul caloric pe care il dau,dar trebuie sa ai rabdare deoarece este foarte solicitat.Sanatate

Buna ziua.
Este vechiul sistem de incalzire bazat pe principiul termodinamici . La acest sistem tevele de tur sunt pozitionate sus , iar returul jos . un alt dezavantaj este diametrul interior suficient de mare pentru a asigura debitul la viteza de circulare redusa fata de pompa .

Multumesc mult, Fanel si dl. Mocanu. Fanel, sistemul pe care ti l-a facut D-l Razvan e asa cum ziceam eu? adica soba(semineu) + calorifere? fara pompa? Ti-a facut o soba la parter si una la M? (banuiesc ca M e de la mezanin)? cam cate lemne consumi si cam ce suprafata are amprenta la sol?

Salutare Dorule!

Eu am cam 160 m2, 80 m2 la parter si 80 m2 la mansarda.Tu suna-l si vorbeste cu el ca face tot ce vrei este sobar din Tata in Fiu si lucreaza cu un maghiar Szilard care la fel este sobar din Tata in Fiu.Au materiale tot ce vrei, bani sa ai.Eu nu pot sa iti spun cate lemne consum pe iarna deoarece nu prea stau prin Tara,dar ce iti pot spune ca bag cate doua brate de lemne uscate de carpen in fiecare soba si stau calde si 24 de ore,casa inca nu o am izolata pe exterior deoarece nu am toate gloantele stranse,vreau pe viitor sa o izolez cu multipor sau vata minerala bazaltica dar mai dureaza inca nu m-am decis.Sanatate

fara pompa, poate fara mansarda- M cred ca e de la mansarda. si sunt acum si in magazine- gen dedeman, praktiker- seminee speciale care fac asta. chiar soba, nu cred. consumul e functie de izolatie , dar nu numai. poate e nevoie si de bazinul de apa- puffer ii zic unii- unde se regleaza temperatura livrata in calorifer. si de niste termostate. adica un pic de automatizare. nu ca nu merge fara, dar fara tre’ sa ai posibilitatea sa se aeriseasca la temperaturi prea mari ca sa nu bubuie caloriferele sau instalatia pe unde e mai slaba .deci e bun un instalator la casa omului. sfatul meu: sa cautati singur instalatorul . o firma serioasa si ma tot gandesc cum sa stii. poate sa cauti sa vezi cat de veche e firma. sau sa cauti pe forumurile de specialitate. eu am luat o super teapa cu o firma. mi-au facut instalatia in bataie de joc. a durat pana am gasit unii seriosi.
pot sa iti urez bafta|!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *