Categorii
Utile

Tipuri de cantare de bucatarie

cantar bucatarie

Avem nevoie neaparat de un cantar de bucatarie in casa. Este necesar fie ca urmam o dieta de slabire, fie ca tinem un regim alimentar in urma unei suferinte, sau pur si simplu pentru reusitele noastre in domeniul gastronomic. Cantarele pot fi mecanice sau electronice. Cantarele mecanice sunt potrivite pentru cantitati mari, neavand precizie la nivel de grame. Pentru uzul curent in bucatarie cantarul electronic este de neinlocuit.


Pentru a functiona cantarul electronic are nevoie de alimentare cu baterii, dar exista si cantare care se pot alimenta cu energie solara si care se incarca si functioneaza fara probleme intr-o bucatarie luminata normal.

Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un cantar electronic de bucatarie

1. Tipuri de cantare electronice

– Cantarul cu platforma. Platforma poate fi din sticla, plastic sau otel. Platforma din sticla se curata usor, dar se poate sparge, platforma de plastic este mai rezistenta dar mai greu de curatat, platforma din otel este cea mai convenabila, avnd avantajele celorlalte doua.

– Cantarul cu bol in dotare.

– Cana gradata si lingura cu afisajul pe maner, mai putin utilizate la noi, prima in special pentru lichide, a doua pentru cantitati foarte mici.

Din alt punct de vedere cantarele electronice pot fi aparate de sine statatoare, incorporabile in mobilierul de bucatarie sau confectionate pentru a putea fi montate pe perete; ramane sa alegeti modelul considerat cel mai practic si potrivit mobilei de bucatarie.

2. Capacitatea cantarului

Cele mai uzuale cantare electronice de bucatarie sunt cele de capacitate 3 kg sau 5 kg. Sunt pe piata si cantare care ajung la capacitatea de 20 kg. Diviziunea cea mai mica la cantarele de 3, 5 kg este gramul, ceea ce este absolut suficient pentru nevoile de zi cu zi ale gospodinelor.

3. Ce functii mai poate avea un cantar electronic

– TARA – este o functie foarte importanta si se traduce prin aducerea la zero: pui un vas pe platforma cantarului, apesi pe un buton si poti cantari mai multe ingrediente, pe rand in acelasi vas, dupa fiecare apesi tara si el o ia de la zero pentru fiecare.

– Oprirea automata – utila pentru economocirea bateriilor.

– Indicatorul de suprasolicitare, care ne avertizeaza ca am depasit limita de greutate.

– Resetare automata – stergerea din memorie dupa o utilizare indelungata.

– Indicator de baterie descarcata.

Si alte functii mai mult sau mai putin legate de operatia de cantarire: analizator nutritional, ceas, timer, statie meteo si chiar statie multimedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *