Categorii
Utile

Tipuri de storcatoare de fructe si legume – cum alegem modelul potrivit?

storcator de fructe si legume cum il alegi


Vara si toamna avem pe piata o bogatie de fructe si legume de care e pacat sa nu profitam din plin. Dar ce ne facem daca unele dintre ele sunt evitate de copii pe motivul ca nu le plac? Copiii sunt, in general, mari bautori de sucuri; iar sucurile facute in casa sunt naturale, proaspete si pline de vitamine. In primul rand pentru ei, dar nu numai, avem nevoie de un storcator de fructe si legume in casa. Cum il alegem?

Ce tipuri de storcatoare de fructe si legume gasim in magazine

In linii mari exista 3 feluri de storcatoare pe piata:

Storcatorul de citrice – este un aparat simplu, de mica putere si nu se poate folosi decat la prepararea sucului de citrice.

Storcatorul centrifugal – este un aparat puternic, de mare viteza, in general de mare volum, capabil sa stoarca o mare cantitate de fructe si legume in timp scurt, prezent pe piata intr-o multitudine de modele la preturi bune. Fiind un aparat puternic este indicat pentru stoarcerea fructelor si legumelor tari. Dar pe langa avantajele enumerate, care nu sunt de neglijat, are si dezavantaje. Sucul obtinut nu contine prea multa pulpa, este mai limpede, ceea ce inseamna ca se pierde mult din fructele sau legumele folosite la prepararea lui. Un alt dezavantaj important al storcatorului centrifugal este faptul stoarcerea se face la temperatura mare, degajata de forta centrifuga. Din acest motiv sucurile isi vor pierde din calitate, nu vor mai contine toate vitaminele din fructe si legume, unele dintre ele nefiind rezistente la caldura.

Storcatorul cu axe canelate – este aparatul care produce sucul prin presare, sau masticare (zdrobeste pulpa fructelor si legumele cu axele). Sunt pe piata storcatoare cu un ax sau cu doua axe. Viteza de lucru este mai mica, automat timpul de obtinere este mai lung, dar sucurile sunt mai bogate in fibra si nu pierd nimic din vitaminele fructelor si legumelor procesate. Un alt avantaj al sucului cu multa pulpa, gen nectar, este ca poate fi pastrat la rece o perioada mai lunga de timp decat sucul limpede, obtinut la storcatorul centrifugal.

Ce mai trebuie sa avem in vedere la alegerea unui storcator de fructe si legume

– Modul mai usor sau mai greoi de a fi intretinut si curatat; este important, fiind folosit des.

– Nivelul de zgomot sa fie cat mai mic, de preferat sub 80 decibeli.

– Diametrul tubului de alimentare cu fructe sa fie cat mai mare, la fel si capacitatea recipientului.

– Ce accesorii intra in pretul aparatului.

– Posibilitatea de setare a vitezei.

Sursa foto: www.cosedicasa.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *