Categorii
Intrebari de la cititori

Cat trebuie sa fie fundatia si elevatia ca sa respecte normativele?

Buna ziua. Intrebare pentru specialisti arhitecti si constructori. Vreau sa cumpar o casa in Ilfov, parter + mansarda. Ma intereseaza pentru o astfel de constructie in Ilfov cat ar trebui sa fie fundatia si elevatia pentru a se considera o constructie solida care respecta normativele. Am gasit constructie parter + etaj cu fundatie 70 cm si elevatie 60 cm. Din cate stiam parca adancimea minima de inghet este 90 cm. Ma puteti lamuri astfel incat sa nu iau vreo teapa? Multumesc!


Intrebare de la Sebastian, pe adresa redactiei: Cat trebuie sa fie fundatia si elevatia ca sa respecte normativele?

Un răspuns la “Cat trebuie sa fie fundatia si elevatia ca sa respecte normativele?”

Salut

Ca sa respecte normativele, sa fie solida trebuie sa ai x cm fundatia si x cm elevatia pe care vanzatorul trebuie sa le prezinte din documentatii, vizate si aprobate de structuristi si diriginti de santier, conform proiectului dat de studiul geo pe zona casei pe care doresti sa o achizitionezi.
Ca daca vezi acum beton asta nu inseamna ca are fier PC si etieri in el conform dorintelor tale de a fi solida.
Ca daca in proiect avea fier de 16 si a bagat de 12 si a multumit si el pe respectivul sa dea cu batul tu de unde mai vezi lucrul asta.
Adincimea de inghet,la 60 cm in pamant, nu mai ingheata nici apa(bineinteles la noi nu in Siberia).
Dar mai sunt multe….
Vezi mucegai,Vezi tamplarie,Vezi hidroizolatii, termoizolatii, pune furtunul pe acoperis mai mult timp si vezi daca ploua in casa, intra in casa si priveste atent daca sunt crapaturi,etc,etc,etc.
Deci, ori iti iei masina cu 0 km, ori iti iei una second hand (sigur cu vicii ascunse)din vitan, ori iti iei una second hand cu mult mai putine vicii ascunse(dar nu deloc)de la un dealer autorizat.
O parere: Una noua facuta de tine sau credinta in D-zeu, dar neaparat plateste un cunoscator sa mearga cu tine sa vada casa.

Cu mult respect
Cristian
0744.310.445

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *