Categorii
Intrebari de la cititori

Ce material sa alegem pentru usa de la baie?

Buna ziua. Vrem sa ne punem o usa la baie si nu stim din ce material ar fi mai indicat. Baia are geam, dar si umiditatea este mare. Am inteles ca termopanul este mai rezistent dar ca ar produce mult condens. Ce sfat puteti sa-mi dati? Multumesc. O zi frumoasa!


Intrebare de la Dorina, pe adresa redactiei: Ce material sa alegem pentru usa de la baie?

2 răspunsuri la “Ce material sa alegem pentru usa de la baie?”

Buna, Dorina!

N-as recomanda nimanui sa monteze usi de termopan in interiorul unei case sau a unui apartament, decat daca aceatsa usa ar fi si cea de iesire in balcon. Prin urmare, cred ca trebuie sa alegi o usa in set cu celelalte usi de interior ale locuintei tale si sa cauti alte solutii pentru combaterea umiditatii. O solutie eficienta si simpla este sa tii mereu deschise usa si fereastra din baie. Sau macar dupa fiecare utilizare a acestei incaperi. Am scris chiar recent un articol ce trateaza problema umiditatii excesive din baie. Iata-l: https://www.casadex.ro/2016/08/cum-scapi-de-umiditatea-din-baie-5-sfaturi-utile/

Contraindicat termopan. Orice alt material (lemn, MDF,sticla) este bun cu conditia ca fereastra sa fie in permanenta deschisa pentru aerisire. Daca baia este fara fereastra (exista si asa ceva) foloseste un ventilator electric absorbant care se monteaza pe coloana de aerisire. Se gaseste la orice magazin de bricolaj o multitudine de modele si preturi . ATENTIE mare la montaj . Acesta trebuie sa extraga aerul din baie si sa-l impinga in coloana de aerisire. Recomand unul automat care porneste la aprinderea luminii si deschide niste clapeti si se opreste dupa cca 15 min (sau se opreste dupa o setare dorita a timpului) si inchid si clapetii nepermitind aerului din coloana sa patrunda in incapere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *