Categorii
Utile

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un blender – tipuri si modele

blender de blat marca Philips


Utilizat numai in ultimii ani la noi, blenderul si-a castigat, deja, un loc de frunte intre electrocasnicele mici care ne ajuta in activitatile zilnice din bucatarie. Nu mai pierdem timp cu tocatul legumelor, cu pasatul supelor, putem prepara rapid un cocktail, un nectar de fructe, un piure etc. De cand a aparut pe piata pentru uzul larg, acest aparat a evoluat si acum este mult mai capabil sa execute mai multe operatiuni care sa te scuteasca de efort si sa-ti lase mai mult timp liber.

Afla ce caracteristici au blenderele disponibile pe piata noastra pentru a alege unul potrivit cerintelor tale.

Tipuri de blender

Blenderul vertical sau blenderul de mana este un aparat extrem de usor de utilizat, curatat si depozitat, pe care poti sa-l folosesti atat la preparate rapide sau chiar in prepararea unor feluri de mancare mai elaborate. In functie de pret acesta poate efectua mai multe operatiuni si poate fi dotat cu mai multe accesorii.

Un blender vertical simplu nu poate executa decat una sau doua operatiuni; in principal paseaza fructele sau legumele.

Un blender vertical multifunctional este dotat cu mai multe accesorii – teluri, razatoare, boluri, diferite cutite si poate efectua operatiuni diverse: tocat, maruntit, spart gheata, batut oua etc, operatiuni care, bineinteles, ii ridica pretul.

Un aparat bun trebuie sa aiba o putere minima de 600 W si 5-6 viteze care sa-ti permita efectuarea operatiunilor de care ai nevoie.

Blenderul traditional sau blenderul de blat este un aparat mai complex decat cel vertical si poate executa mai multe operatii. Puterea difera de la model la model si poate ajunge la 1500 W; o putere mai mare iti asigura o varietate mai mare de operatiuni.

Blenderul de blat are mai multe trepte de viteza decat blenderul vertical; cele mai simple au 4-5 trepte de viteza, cele mai complexe pot avea 14 trepte de viteza. In plus, acest tip are mai multe functii: turbo, zdrobire gheata si alte functii predefinite – functia Supa, Smoothie, Sosuri etc.

Alte caracteristici importante de urmarit la un blender sunt materialul din care este confectionat recipientul si capacitatea lui. Recipientele pot fi confectionate din sticla sau din material plastic; recomandate sunt cele din sticla fiind mai rezistente si mai usor de curatat. Capacitatea recipientelor se incadreaza intre 0,4 si 2,5 litri.

Baza aparatului de blat, cea care sustine motorul, poate fi si ea din material plastic sau din metal; de preferat este metalul. Lama aparatului este un accesoriu foarte important si este indicat sa fie confectionata din otel inoxidabil.

Un blender bun este dotat si cu sistem de siguranta care opreste automat aparatul in momentul cand simte motorul prea incins. De asemenea, un aparat bun, dar care va fi si mai scump, este dotat cu mai multe accesorii – cantar, rasnita, diverse spatule si boluri si chiar cu o carte de retete.

Sursa foto: Philips

Un răspuns la “Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un blender – tipuri si modele”

Din pacate articolele care dau sfaturi de specialitate in alegerea unui produs sau a unei tehnici etc si-au pierdut valoarea in ultimii ani. Nu mai gasesti decat informatii generale pe care orice om care are capacitatea de a folosi un calculator au deja educatia si cultura minim necesara ca sa le stie in mare parte sau sa le intuiasca. Cei care poate nu au asemenea cunostinte elementare nu au acces la un calculator de asemenea si deci articolul e inutil. In cazul particular al acestui articol, autorul ar fi trebuit sa vina cu valori, cazuri concrete. De exemplu sa fi spus: blenderele cu puteri pana la Xw se recomanda a se folosi doar la…Sau: daca vrei sa prepari un aluat de consistenta celui de cozonac e bina sa ai un blender cu urmatoarele caracteristici:… Imi pare rau sa zic asta, dar genul asta de articole chiar trebuie sa vina cu informatii utile, sfaturi pertinente, nu prostii generale. Altfel, chiar nu le vad rostul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *