Categorii
Utile

Lazi frigorifice portabile – tipuri, modele, informatii

lada frigorifica portabila cu compresorO lada frigorifica portabila este utila in multe situatii: o duminica petrecuta cu familia in aer liber, un concediu la munte, la mare sau peste hotare, cand ai drumuri mai lungi de facut cu masina. Vei avea alimentele in siguranta pentru tine si pentru familia ta, iar bauturile vor fi pastrate reci.


Lada frigorifica portabila este utila chiar si la o intalnire cu prietenii in jurul unui gratar in curtea casei. In restul timpului poate fi folosita in bucatarie, ca frigider de rezerva.

Aceste mici aparate portabile pot avea capacitatea intre 20 si 90 de litri. Unele dintre ele sunt dotate cu roti pentru a putea fi transportate mai usor. Pot avea compartimentare interioara pentru sticle si pentru diverse alte produse. Sunt modele care pot pastra o temperatura cu circa 20 de grade mai mica decat cea din exterior pentru 3 sau chiar 5 zile.
Studiaza atent cartea tehnica a aparatului si vei gasi toate aceste informatii cat si altele legate de puterea si durata de racire specificate.

Ce tipuri de lazi frigorifice gasim in magazine

– Lada frigorifica portabila cu compresor

La ora actuala este cea mai performanta lada frigorifica portabila. Se comporta ca o adevarata combina frigorifica: are nu numai functie de racire ci si functie de congelare. Poate fi alimentata atat la o priza de 12 V cat si la una de 220 V.

Unele modele permit reglarea temperaturii de la plus 10 grade pana la minus 18 grade, au iluminare cu LED-uri in interior, care au calitatea de a nu ridica temperatura, sunt foarte bine izolate si asigura o racire suplimentara pentru circa 8 ore fara conectare la reteaua electrica.

In general, aceste mici aparate cu compresor sunt dotate si cu alte functii: control digital, oprire de siguranta, racire rapida, sunt silentioase si fac parte din clasa A de consum energetic. Dezavantajul este reprezentat de pretul ridicat.

– Lada portabila electrica

Lada frigorifica portabila electrica este ceva mai ieftina decat cea cu compresor, dar are si calitati mai putine. Este ideala pentru calatoriile mai scurte. Multe dintre ele sunt prevazute cu accesorii care permit alimentarea la masina sau la priza clasica.

– Lada frigorifica portabila cu gheata sau pastile de racire

Este cea mai convenabila ca pret, ideala pentru iesirile de o zi la iarba verde.
Nu are o putere foarte mare de racire si nici o durata mare de timp de pastrare a temperaturii scazute. In plus, trebuie sa ai grija ca inainte de plecarea la drum sa pui in congelatorul frigiderului de acasa, cu cel putin 10-12 ore, pastilele de racire.

Sursa foto: iTuning

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *