Categorii
Intrebari de la cititori

Nelamurire in alegerea usilor de interior, pereti lati, 30 cm

Buna ziua. As avea si eu o nelamurire in ceea ce priveste alegerea usilor de interior, astfel: casa are niste pereti lati de 30 cm (vorbesc de peretii de interior) si nu stiu daca este indicat sa pun usi cu pervaz sau fara (avand in vedere ca la cele cu pervaz costul este cu mult mai ridicat). Va multumesc.


Intrebare de la Delia, pe adresa redactiei: Nelamurire in alegerea usilor de interior, pereti lati, 30 cm.

4 răspunsuri la “Nelamurire in alegerea usilor de interior, pereti lati, 30 cm”

Buna Seara

Sfatul meu este sa iti montezi usile cu pervaz deoarece o usa fara pervaz e ca o casa fara acoperis…

Buna, Delia!

Sunt intru totul de acord cu Fanel, chiar daca imbracarea unui perete de 30 cm latime se poate ridica la niste costuri destul de piperate. Pentru a face putina economie iti recomand sa soliciti o oferta de pret unui tamplar. Vezi ce-ti spune. Insa trebuie sa ai in vedere ca elementele executate de tamplar trebuie sa aiba aceeasi culoare cu usile de interior, ceea ce poate fi dificil, daca nu imposibil de obtinut daca vrei sa montezi usi pe care le gasesti de-a gata, in comert.

O alternativa pe care o poti lua in calcul este vopsirea tocurilor in alb. Aceasta solutie se preteaza in combinatie cu usi in diferite culori, cu conditia sa fie completate cu plinta alba. Poti vedea aici mai multe informatii si imagini care ilustreaza aceasta idee: https://www.casadex.ro/2016/08/cum-asortezi-plinta-de-pardoseala-6-variante-din-care-poti-alege/. De asemenea, iti recomand sa citesti si articolul urmator: https://www.casadex.ro/2016/04/afla-cum-se-asorteaza-usile-de-interior-cu-parchetul-si-plinta/

Sper ca nu te-am incurcat mai tare in luarea deciziilor!

Aceeasi problema o intampin si eu. La mine grosimea peretilor este de 20 cm. Usile pe care urmeaza sa le achizitionez sunt cu toc reglabil. Sunt mai scumpe dar arata bine. Ca si pret – intre o usa cu toc normal de 10 cm si una cu toc reglabil (in cazul meu de 20 cm) e o diferenta de cca 100 lei/buc.
Zugravul care a lucrat si a pus rigipsul in casa imi propusese o varianta – sa montez usile cu toc normal de 10 cm si dupa aceea sa vina cu rigips si sa faca colturile dar mie mi s-a parut cam complicat asta implicand alte cheltuieli si mizerie dupa, praf si adeziv care poate murdari usile si am renuntat si am comandat usi cu toc reglabil care le vor monta si gata.

Multumesc pentru interventie, Monica! Este foarte utila informatia despre costurile pe care le implica alegerea unui toc reglabil furnizata de tine. Consider ca cei 100 lei merita cu varf si indesat si nici nu reprezinta o suma fabuloasa. In fond, usile sunt unul dintre elementele pe care le schimbam poate o singura data in viata 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *