Categorii
Intrebari de la cititori

O casa poate functiona doar cu instalatie de panouri solare?

Buna ziua, sunt interesata sa aflu daca o casa (in care locuiesc 6 persoane) poate functiona doar cu o instalatie completa de panouri solare, fara nici un aport aditional de energie electrica. Multumesc.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: O casa poate functiona doar cu instalatie de panouri solare?

5 răspunsuri la “O casa poate functiona doar cu instalatie de panouri solare?”

Buna Seara

Cred ca in Romania mai mult de sapte luni nu se poate,din cauza iernii grele…

Înţeleg că ar fi vorba de panouri fotovoltaice, deci pentru producţia de energie electrică. Panourile solare sînt folosite pentru incalzirea apei, sau chiar pentru incalzirea aerului. În cazul panourilor fotovoltaice, cea mai mare problemă este cea a stocării energiei electrice pe perioada zilei, avîndu-se în vedere că o mare cantitate se consumă seara, sau în orice caz, în perioadele cînd lumina solară este redusă. De asemenea, capacitatea de stocare ar trebui să asigure consumul de energie şi pe perioadele relativ mai lungi de cer înnorat. Apoi trebuie făcută o estimare cît mai precisă a consumului casnic de energie electrică, pentru a putea dimensiona corespunzător toată instalaţia, începînd de la panourile fotovoltaice (a căror suprafaţă la un moment dat nu mai poate fi neglijată), a controlerului de încărcare a acumulatorilor, acumulatorii pentru stocarea energiei electrice (fiind excluşi acumulatorii de tip auto, cu plumb!) şi apoi a invertorului pentru 220 V. Per total aş estima o investiţie undeva între 15 şi 20.000 euro, valoarea este complet estimativă. Sincer, nu am făcut un calcul să stabilesc în cît timp s-ar amortiza investiţia. Şi ar mai fi o problemă ceva tipic pentru România): dacă de exemplu sînt plecat în concediu o lună de zile, panourile fotovoltaice produc curent pentru că este lumină, ce fac cu acest surplus de energie ? Pentru că Electrică nu-l cumpără !

PANOURI FOTOVOLTAICE – CASA VERDE programul nou din august- energii alternative. Panourile fotovoltaice+baterie(gel)auto pentru inmagazinare energie (12-14 zile, acopera tot necesarul mai putin televizorul, pentru acesta mai aveti nevoie de un STABILIZATOR ENERGIE. Panourile fotovoltaice (energia produsa poate fi folosita la incalzirea apei menajere a caloriferelor sau a pexal-ului din pardoseala.

ar fi interesant de stiut care sunt costurile aproximative pt acele panouri impreuna cu echipamentul si accesoriile corespunzatoare, costurile pt manoapera, etc, facand abstractie pe moment de ”casa verde”, deoarece intai investesti iar pana ce iti vezi banii de pe casa verde mai trece apa pe Dunare (asta daca ii mai vezi, avand in vedere ca documentatia e destul de stufoasa si plictisitoare)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *