Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

(P) Ghid pentru alegerea pavajului

Pavajul are un aspect estetic deosebit și cromatică discretă, rezistență deosebită la uzură și la frecare, are rezistență mare la îngheț-dezgheț și la sarea de degivrare și este totodată ușor de montat.


Pavajele se pretează la terase, alei din gradină și din jurul casei, căi de acces spre garaje, locuri de parcare, curți interioare, zone pietonale, trotuare.

Pavajele conferă o imagine atrăgătoare și in același timp eleganță grădinii. Fie că alegi linii drepte, fie că alegi linii curbe, toate modelele oferă forme elegante și ușor de întreținut.

Pentru a mari cantitatea de iarbă din curte in zona parcărilor se pot alege pavele care să lase să iasă iarba prin ele; a apărut și prima soluție de amenajare ecologică cu pavaj (exemplu pavaj ecologic). Atât forma cât și modalitatea de montaj permit încadrarea cât mai puțin invazivă în mediul ambiental, ajutând la consolidarea si amenajarea terenurilor.

Elit Pavaj - pavaj eco
Elit Pavaj – pavaj eco

Pentru alei deosebite se pot folosi dale de pavele de dimensiuni mari montate cu distanță între ele, iar în goluri poate fi pus pietriș alb sau colorat. Cu dalele de acest tip nu vi se va mai limita libertatea de amenajare, iar spațiul creat va avea o notă distinctă. Creați un spațiu unic, cu contururi clare și nuanțe de culori desprinse din natură.

Pavaj cu dale mari
Pavaj cu dale mari

Pentru zonele de delimitări între gazon și pavaj putem folosi borduri clasice (ex: borduri pentru parc) care pot fi livrate într-o mare varietate de culori care să se asorteze cu pavajul ales. Pe lângă aspectul elegant ele oferă și o mai mare stabilitate a pavajului în timp nelăsând pavelele să se miște din poziția inițială.

În caz că se dorește un plus de unicitate se pot alege delimitări de gazon, gândite pentru a putea trece ușor peste ele cu mașina de tuns iarbă:

Arcade
Cu acestea se poate delimita precis o zonă de pavaj prin linii drepte sau curbe.

Minipalisade
În cazul diferențelor de teren se pot folosi delimitări care pot forma o treaptă în interiorul grădinii.

Jardiniere
Jardinierele sunt ușor de montat, asigurând o bună scurgere a apei ceea ce permite o creștere optimă a plantelor. Totodată, prin suprapunere, jardinierele se pot utiliza pentru decorarea și stabilizarea taluzurilor sau pentru garduri înflorate de până la 1,6 m.

Trepte
Eventualele trepte din grădină se pot realiza fie folosind un cant dur de aluminiu care protejează marginile dalelor si pavelelor – oferind posibilitatea realizării treptelor cu orice pavaj fel de pavaj – fie folosind trepte speciale identice cu pavajul ales.

Atunci când se dorește o legătură între prezent și viitor, se pot folosi pavajele model Penter. Acestea conferă grădinii un rafinament deosebit, definesc superlativul în materie de amenajări exterioare, înfrumusețând peisajul cu naturalețe. Pavajele Penter au culori vii care își păstrează farmecul timp îndelungat.

Elit Pavaj - pavaj Penter

Pentru mai multe detalii, planuri de montaj si montaje profesionale pavaj va stăm la dispoziție:
Elit-Pavaj SRL
Șos. Chitila nr. 69, Sector 1, București
Telefon: 0774 400 444
Email: office@elit-pavaj.ro
Web: https://www.elit-pavaj.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *