Categorii
Intrebari de la cititori

Pot folosi beton amprentat in loc de gresie la interioare?

Buna ziua. Data fiind amploarea pe care a luat-o folosirea betonului amprentat datorita versatilitatii sale si gamei largi, practic nelimitata, de culori si modele, v-as ruga sa ma ajutati cu opinia dumneavoastra referitor la folosirea acestuia la interior, baie si bucatarie, ca inlocuitor al clasicelor gresie si faianta sau a placarilor cu imitatie de piatra, marmura, travertin, etc. Mi-ar fi foarte util sa-mi evidentiati avantajele si dezavantajele materialului. Va multumesc anticipat. Cu respect pentru munca depusa de dvs. Bucuresti.


Intrebare de la Laur, pe adresa redactiei: Pot folosi beton amprentat in loc de gresie la interioare?

4 răspunsuri la “Pot folosi beton amprentat in loc de gresie la interioare?”

Buna ziua, Laur!

Probabil ca stii deja, pardoselile din beton amprentat sau slefuit sunt o prezenta extrem de rara in casele din tara noastra. Nu este de mirare, cata vreme betonul este asociat in special cu spatiile exterioare si cele industriale. Insa trebuie spus ca daca montajul/turnarea si finisarea sunt realizate de profesionisti care chiar stiu cu ce „se mananca” acest finisaj, se pot obtine rezultate de-a dreptul spectaculoase.

Betonul amprentat este folosit tot mai des in amenajarile interioare din occident, mai cu seama in decorurile industriale, moderne sau in cele rustice. Principalele avantaje ale acestor pardoseli sunt reprezentate de rezistenta foarte mare la socuri, durata mare de viata, intretinere usoara si aspectul continuu, fara imbinari si rosturi. In occident pardoselile din beton sunt considerate a fi si o alternativa ieftina la alte finisaje mult mai costisitoare. Inca nu stiu care sunt preturile practicate in tara noastra. Iar la capitolul dezavantaje cred ca ar trebui mentionat in principal faptul ca daca nu este realizata ca la carte, pardoseala din beton nu poate fi reparata, ci trebuie sparta si turnata din nou.

Promit ca in viitorul apropiat sa scriu un articol mai amplu pe aceasta tema si sper ca informatiile furnizate mai sus sa te ajute in luarea deciziei 🙂

Multumesc pt. parerea pertinenta. Aceeasi parere o am si eu. De aceea am tinut la o opinie profesionista. Am cautat pe net si chiar nu am gasit lucrari de interior pe site-urile din Romania. Singurele lucrari le-am gasi „in afara” ca sa ma exprim asa. Efectele sunt spectaculoase, de la pardoseli pana la pereti. Ca o nota de noutate am gasit beton amprentat luminiscent, efectele fiind de-a dreptul spectaculoase. Sunt convins ca in Romania este numai o problema de mentalitate si de curaj. Problema clasica este ce-o sa zica ceilalti.Ca nu am bani? Pana cand cineva nu are curajul sa o faca… . Firea umana:in primul rand esti criticat si judecat ca nu esti la fel ca ceilalti, urmeaza acceptarea apoi toti ceilalti se iau dupa tine,devii trendsetter, ultima tendinta in materie de… . Apoi in mod firesc materialul se scumpeste inacceptabil. Astept cu interes articolul dvs. Cu stima.

Buna,

subscriu si eu betonului amprentat sau cel putin sclivisit, insa am o retinere in privinta faptului ca pardoseaua ar fi mai rece decat cea cu gresie sau parchet. Asa este sau gresesc eu? Stiu ca se mai pot incorpora in beton granule termoizolante, dar nu stiu daca exista in Romania.

Mersi

Buna ziua,din nou. Parerea mea este ca betonul decorativ sau gresia,piatra ornamentala sunt cel putin similare din punct de vedere temperatura: reci. Eu personal,cred ca betonul decorativ e mai comfortabil datorita lacului cu care este acoperit,cel putin la prima impresie. Este evident ca nici unul din materialele enumerate mai sus nu pot concura cu lemnul natural sau macar cu parchetul laminat. Dar luand in considerare ca i-l utilizam strict ca inlocuitor al gresiei si faiantei, deja micile diferente nu mai sunt o problema. Discutia se duce ,deja, strict dpdv al efectului visual. Multumesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *