Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa pun rigips peste chirpici?

Buna ziua. Am nevoie urgenta de un sfat. Am un hol intr-o casa de chirpici care nu este tencuit si vreau sa-l tencuiesc, meseriasul mi-a indicat sa pun rigips si apoi sa fie tencuit. Este bine cu rigips peste chirpici? Multumesc.


Intrebare de la Florin, pe adresa redactiei: Pot sa pun rigips peste chirpici?

9 răspunsuri la “Pot sa pun rigips peste chirpici?”

Florin intreaba daca poate pune rigips peste chirpici la interior, nu sa puna rigips la exterior si sa tencuiasca rigipsul. Daca se izoleaza intre rigips si chirpici cu vata minerala, eu zic ca da. Cu conditia sa nu aiba casa igrasie. Chirpiciul este oricum mai bun izolator termic decat caramida, asa ca ar rezulta si o buna izolare termica. Problema caselor din chirpici este ca nu au fundatie sau este pe caramida si atunci unele au igrasie.

Casa este de chirpici si este tencuita de 2 ani fara izolatie,tencuiala normala,dar in interior am un hol care nu este tencuit deoarece sa inchis terasa care era inainte de tencuiala si acum trebuie sa tencuiesc acel hol.
Unii dintre voi nu au inteles bine ce trebuie facut,ma explic din nou,meseriasul mi-a zis sa pun rigips peste chirpici ,eu cred ca e bine sa fie tencuit normal de aceea am creut sfat daca sa pun rigips peste chirpici sau sa tencuiesc normal.Sper ca am fost inteles.
Va multumesc pentru sfaturi.

Revin cu o specificatie,casa este de 50 ani cu fundatie din piatra si are inaltimea de 1 metru,este foarte buna atat exterior cat si interior,am refacut-o acum doi ani ,acoperis schimbat si tencuit pe exterior.Acolo locuieste soacra mea si vreau sa fie tecuit holul,camerele sunt in stare buna.
Multumesc.

Salut….in niciun caz nu se recomanda rigips peste chirpica…cine a recomandat treaba asta sigur nu are nici o treaba cu meseria asta…dati voi solutia: cum poti prinde cadrul pe chirpica?ala e un …….parerea mea e sa tencui…spor la treaba

Ambele solutii is bune…rigipsu are avantaju ca este mai usor de facut..dar nu sa lipesti placa…sa faci o structura.faci o izolatie preferabil vata minerala si nu ai nevoie sa te ancorezi de perete (tavan podea)chiar daca faci cateva ancorari si pe perete ii bun.Sunt mai multe solutii..ii totul in baza bugetului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *