Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pot sa pun rigips peste chirpici?


Buna ziua. Am nevoie urgenta de un sfat. Am un hol intr-o casa de chirpici care nu este tencuit si vreau sa-l tencuiesc, meseriasul mi-a indicat sa pun rigips si apoi sa fie tencuit. Este bine cu rigips peste chirpici? Multumesc.


Intrebare de la Florin, pe adresa redactiei: Pot sa pun rigips peste chirpici?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

adrian in august 22nd, 2016

tencuiala peste gips=carton ????????????????????????????????????????

Aurel in august 23rd, 2016

Unde ai gasit mesterul in bodega.

ANTRECONS in august 23rd, 2016

Buna ziua
Desigur, acel ” mester” este cu recomandari, cu referinte …..

Calin in august 23rd, 2016

Florin intreaba daca poate pune rigips peste chirpici la interior, nu sa puna rigips la exterior si sa tencuiasca rigipsul. Daca se izoleaza intre rigips si chirpici cu vata minerala, eu zic ca da. Cu conditia sa nu aiba casa igrasie. Chirpiciul este oricum mai bun izolator termic decat caramida, asa ca ar rezulta si o buna izolare termica. Problema caselor din chirpici este ca nu au fundatie sau este pe caramida si atunci unele au igrasie.

Aurel in august 23rd, 2016

Calin,citeste cu mai multa atentie te rog frumos si dupa comentariilee.

Florin in august 24th, 2016

Casa este de chirpici si este tencuita de 2 ani fara izolatie,tencuiala normala,dar in interior am un hol care nu este tencuit deoarece sa inchis terasa care era inainte de tencuiala si acum trebuie sa tencuiesc acel hol.
Unii dintre voi nu au inteles bine ce trebuie facut,ma explic din nou,meseriasul mi-a zis sa pun rigips peste chirpici ,eu cred ca e bine sa fie tencuit normal de aceea am creut sfat daca sa pun rigips peste chirpici sau sa tencuiesc normal.Sper ca am fost inteles.
Va multumesc pentru sfaturi.

Florin in august 24th, 2016

Revin cu o specificatie,casa este de 50 ani cu fundatie din piatra si are inaltimea de 1 metru,este foarte buna atat exterior cat si interior,am refacut-o acum doi ani ,acoperis schimbat si tencuit pe exterior.Acolo locuieste soacra mea si vreau sa fie tecuit holul,camerele sunt in stare buna.
Multumesc.

Alexandru in septembrie 18th, 2016

Salut….in niciun caz nu se recomanda rigips peste chirpica…cine a recomandat treaba asta sigur nu are nici o treaba cu meseria asta…dati voi solutia: cum poti prinde cadrul pe chirpica?ala e un …….parerea mea e sa tencui…spor la treaba

Balack in mai 8th, 2018

Ambele solutii is bune…rigipsu are avantaju ca este mai usor de facut..dar nu sa lipesti placa…sa faci o structura.faci o izolatie preferabil vata minerala si nu ai nevoie sa te ancorezi de perete (tavan podea)chiar daca faci cateva ancorari si pe perete ii bun.Sunt mai multe solutii..ii totul in baza bugetului

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii