Categorii
Intrebari de la cititori

Rog idei amenajare sufragerie de bloc, apartament decomandat

Buna ziua, va rog oferiti-mi cateva idei de a amenaja o sufragerie de bloc (apartament decomandat), de 5,20x 3,45mp. Vreau idei de la zugravit (culori lavabila dar si idei de tapet pe un perete sau combinatii) pana la parchet, mobila, tot in stil tineresc. Ferestrele sunt mari de 2,15 m din peretele de 3,45m. Usa este de culoare inchisa, wenghe si se afla pe peretele de 5,20 m (cand se deschide usa in spatele ei raman 60 cm de perete – bloc cu 4 camere in forma de U din anii 1970) iar lustra este un candelabru. Pe hol am gresie bambus natur (galbuie). Va multumesc.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Rog idei amenajare sufragerie de bloc, apartament decomandat.

Un răspuns la “Rog idei amenajare sufragerie de bloc, apartament decomandat”

Buna, Mihaela!

Cred ca cheia sau punctul de plecare al amenajarii livingului tau este usa de interior wenge. Din punctul meu de vedere, ai urmatoarele optiuni in alegerea parchetului: gri (as merge pe o nuanta deschisa), greige (combinatie de gri si bej), parchet bej sau un parchet din furnir de stejar albit. Oricare dintre variantele propuse va contrasta cu usa de interior wenge si va contura baza unei amenajari moderne, tineresti. Din pacate insa niciuna dintre optiuni nu prea are nimic in comun cu gresia cu tenta galbuie de pe hol, aceasta incadrandu-se, in opinia mea, intr-o cu totul ata paleta cromatica decat usa. Dar asta este o alta poveste.

Peretii pot ramane albi, dar pot fi nuantati discret intr-un gri deschis (tavanul e musai sa fie zugravit in alb). De ce insist pe gri? Pentru ca este o baza care iti va permite sa asortezi cu usurinta orice culoare vei dori. Daca vei dori, de pilda, ca peretele de accent sa fie imbracat in tapet sau zugravit cu lavabila mov, griul il va completa de minune. Acelasi lucru este valabil si pentru albastru, turcoaz, verde fistic sau orice alta culoare iti place si asta pentru griul este extrem de versatil si adaptabil.

De asemenea, in cazul in care vei opta pentru un parchet bej, poti zugravi peretii intr-o nuanta foarte deschisa, abia sesizabila de bej, iar peretele de accent sa-l imbraci in cappuccino. In acest caz iti recomand sa alegi o mobila alba sau crem, perdele albe, dublate de draperii cappuccino. Imaginea nr 4 a articolului urmator ilustreaza cu aproximatie aceasta idee de amenajare: https://www.casadex.ro/2015/06/tendinte-actuale-in-alegerea-parchetului-sau-ce-parchet-este-la-moda-in-2015/

Si pentru ca am ajuns la mobila, voi spune ca mobila alba sau in culori deschise lumineaza decorul si arata foarte bine pe fundalul unor pereti nuantati, iar mobila in culori inchise sau medii arata bine in asociere cu peretii albi sau zugraviti in culori foarte deschise. Poti merge pe varianta unui ansamblu modular in culori neutre si a unei canapele rosii, la fel de bine cum poti merge si pe mobila neutra asortata unei canapele gri pe care o consider extrem de practica din multe puncte de vedere. Iti recomand sa citesti si urmatoarele articole:

https://www.casadex.ro/2015/04/8-motive-pentru-alegerea-unei-canapele-gri-in-living/

https://www.casadex.ro/2015/10/canapeaua-rosie-o-piesa-de-mobilier-pentru-un-living-deosebit/

Iti urez sa ai spor la amenajat si decorat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *