Categorii
Utile

Aspirator pentru curatat geamuri – ce urmaresti cand cumperi unul

aspirator-geamuri-marca-karcherCand e vorba de curatenia generala, una dintre cele mai sacaitoare operatiuni este spalatul geamurilor, al oglinzilor, al faiantei sau al peretilor cabinelor de dus. Ai impresia ca ai terminat si tot se intampla sa vezi urme ramase, scame etc. Poti cauta un aspirator bun de curatat geamuri, care aspira lichidul ramas si lasa suprafetele curate si uscate dupa spalare.


Cu un astfel de aspirator poti curata condensul de pe geamuri fara sa lasi urme, apa sau cafeaua varsata pe masa sau pe blatul de bucatarie, iar daca este alimentat cu acumulator poti curata chiar si masina. Unele dintre ele se preteaza si la curatarea materialelor textile.

Iata cam ce ar trebui sa urmaresti daca te hotarasti sa cumperi unul:

– Functionalitatea

Daca tot te-ai hotarat sa cumperi un curatator de geamuri e cazul sa alegi unul cat mai complet. Asta inseamna ca trebuie sa fie dotat cu pad de curatare din material textil cu microfibra, spray detergent si recipientul colector al lichidului ce urmeaza a fi aspirat.

In plus, verifica atent cartea tehnica a aparatului pentru a te convinge ca este capabil sa curete atat geamurile casei sau geamurile diverselor piese de mobilier cat si alte suprafete lucioase: oglinzi, faianta etc.

– Modul de alimentare

Unele aspiratoare conepute pentru curatatul suprafetelor vitrate se alimenteaza de la priza, dar cele mai multe sunt prevazute cu acumulator si sunt de preferat, fiind mai usor de manevrat. O data acumulatorul incarcat poti folosi aspiratorul timp de 20-25 de minute.

– Capacitatea

Capacitatea acestui tip de aspirator se refera la capacitatea recipientului care colecteaza apa si detergentul folosite la spalare. Recomandat este ca acest recipient sa aiba capacitatea de 1 litru sau 1,5 litri.

– Semnal de anunt ca se descarca acumulatorul

Este util sa fii anuntata cu un semnal vizual inainte de a se descarca total acumulatorul.

– Capul rotativ

Un aspirator cu cap rotativ permite o manevrare mai simpla si mai eficace, in special la suprafetele mici sau la geamuri cu alte forme decat patrate sau dreptunghiulare.

– Accesorii

Accesoriile cu care poate fi dotat aparatul sunt si ele foarte utile. Astfel laveta cu microfibra nu trebuie sa lipseasca din dotare; materialul folosit, microfibra, curata foarte bine fara sa zgarie.

Bratul telescopic, cel cara te scapa de cataratul pe scaune iti va fi iarasi foarte util; in special la casa, la curatarea din exterior a geamurilor fixe. Unele modele permit adaugarea de extensii la bratul telescopic.

Lamele standard si lamele subtiri pentru suprafete inguste.

Sursa de alimentare de schimb.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *