Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa transform o sufragerie in living si spatiu de dormit

Buna ziua, detin o sufragerie de 3,30 x 5,20, pe care as dori sa o transform intr-un mic living si spatiu de dormit (un pat 1,40 x 2,00). As dori sa stiu daca dumneavoastra puteti amenaja si cat ar costa consultanta? in speranta unui raspuns, va amultumesc.


Intrebare de la Pompilia, pe adresa redactiei: Doresc sa transform o sufragerie in living si spatiu de dormit.

5 răspunsuri la “Doresc sa transform o sufragerie in living si spatiu de dormit”

Buna, Pompilia!

Daca ne trimiti schita sufrageriei tale(cu toate cotele, pozitia usilor, ferestrelor etc) la andrei@casadex.ro vom incerca sa te ajutam. De asemenea, am avea nevoie si de alte detalii: ce alte piese de mobilier sunt sau urmeaza sa fie aduse in decor si ce dimensiuni au acestea. Noi vom atasa schita pe care ne-o vei trimite mai jos, intr-un comentariu, urmand sa revenim cu un raspuns 🙂

Am primit pozele si textul pe mail. Le atasez mai jos:

„Buna seara, va multumesc pentru promptitudinea raspunsului. V-am atasat 2 poze cu mobilierul existent, la care se adauga o canapea de nuanta bej de 1,85 lungime cu 1 m adancime si inaltime de 80 cm. Biblioteca are 214 lungime cu 60 adancime si cu 40 inaltime.
Patul urmeaza sa-l achizitionam in functie de sugestiile dvs., in principiu l-am dori de 1,40-1,60x 2 00 m. Balconul este spart, unde vrem sa montam un mic dressing.

Pom.”

Multumesc pentru imagini si schita, Pompilia! te rog insa sa-mi acorzi un ragaz de cateva zile, pentru ca zilele acestea sunt plecata din tara. promit sa revin cu un raspuns pentru tine 🙂

Asa cum am promis, revin cu raspunsul la intrebarile tale, Pompilia 🙂

Mai jos, vei gasi o schita care ilustreaza felul in care as amenaja eu livingul tau. Vei vedea ca am inclus in decor canapeaua si biblioteca pe care le ai deja, cu mentiunea ca am pastrat dimensiunile pe care ni le-ai furnizat.

Solutia pe care o vad eu este impartirea sufrageriei in doua cu ajutorul unei etajere fara fund, care poate fi folosita pentru depozitarea unor carti si mici decoratiuni si care va permite totodata patrunderea luminii naturale pana in zona de conversatie compusa din canapea, biblioteca si o mica masuta de cafea.

In spatiul format cu ajutorul etajerei incape un pat (eu am inclus in schita unul cu dimensiunile 161 x 210 cm), iar in fata patului este suficient loc pentru montarea unei comode cu sertare sau chiar a unui dulap cu usi glisante, daca doresti.

In balcon pot fi proiectate doua dulapuri in cele doua extremitati ale lui, iar sugestia mea este sa le proiectezi din pardoseala pana in tavan, pentru a castiga cat mai mult spatiu de depozitare.

Delimitarea celor doua zone (cea de zi si cea de dormit) trebuie facuta si cu ajutorul micilor elemente decorative: tablouri, corpuri de iluminat, covorase etc.

Sper ca sugestia mea sa-ti fie utila:)

Am uitat sa-ti atasez si urmatoarele doua articole in care poti vedea cum arata un living impartit in mai multe arii de interes cu ajutorul unei etajere ca cea recomandata de mine mai sus. Iata-le:

https://www.casadex.ro/2016/07/cum-iti-poti-imparti-livingul-in-mai-multe-zone-de-interes/

https://www.casadex.ro/2015/03/idei-de-amenajare-a-dormitorului-in-living/

Daca etajera respectiva ar fi proiectata din pardoseala pana in tavan, ai putea inclusiv zugravi peretele de la capul patului intr-o nuanta de accent (un bej, verde olive, ocru etc), pentru a-l delimita si cromatic de zona de odihna/living.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *