Categorii
Intrebari de la cititori

Interval preturi mp pentru o casa din lemn rotund

Va salut pe toti, administratori si cititori ai acestui site! Chiar am avut rabdarea sa citesc aproximativ 90% din postari si pot spune ca a fost interesant. Mai ales ca am trecut relativ recent printr-o experienta total neplacuta cu niscaiva asa zisi meseriasi – trei echipe schimbate pentru amenajarea unei curti: gard perimetral, filigorie, pavaje, etc si pot spune ca asemenea dlui Cristian, am contribuit din plin daca nu la bunastarea, cel putin la supravietuirea unor destul de multe familii. Dar, contrar dinsului, nu voi acuza pe nimeni! Singurul vinovat de prostie a fost subsemnatul! Asta e! Dar nu pentru a ma lamenta postez cum.


Intrucat am vazut destul de putine oferte si informatii referitor la costuri, precum si datorita unor mari diferente de cost, ma poate ajuta cineva din intamplare cu un interval pe preturi – rezonabile – pe mp,” rosu” si „la cheie” pentru o casa din lemn rotund cu o amprenta de 72 mp, P+M plus terase? Dupa cum vedeti, nu cer pretul constructiei, ci un interval de preturi orientativ. Din experienta mea pe diverse situri, preturile variaza „impresionant” de la un producator/constructor la altul si sincer n-as mai vrea sa repet experienta anterioara. PS: daca cineva imi va putea oferi preturi si pentru un mp constructie pe lemn masiv, multumirile mele ar fi duble! Cu respect!

Intrebare de la Adhan, pe adresa redactiei: Interval preturi mp pentru o casa din lemn rotund.

9 răspunsuri la “Interval preturi mp pentru o casa din lemn rotund”

Buna ziua,dle Nelu !
Multumesc pentru raspunsul prompt. Cateva clarificari sunt necesare .
Banuiesc ca pretul enuntat este la „finit” si nu la „rosu”,nu ? Include TVA-ul ?
Toate cele bune !

Buna. Este la finit si este fără TVA . Dar totul este discutabil după decizia beneficiarului ce își dorește. Cu stima Nelu 0752170901

Buna ziua. Eu ma indoiesc total de acest pret /mp la cheie . Nu are cum a fie o structura din lemn rotund , mai ieftine decat o structura osatura . Dupa toate ofetele primite de mine . pretul pleaca e undeva la 350 /mp . Ganditi-va undeva la 100 eur /mp de perete finisat si face-ti calculul la mp de perete . Sa nu mai vorbim de instalatii care nu se mai realizeaza asa de usor .
Daca este din lemn calibrat , intradevar poate fi mai putin dar si aici intervin costuri pentru asigurarea calitatii.

Va mai sus pe cineva cu o casa din rotund care cauta solutii de izolare la exterior . Oare din ce cauza !!!??? Nu din cauza non-calitatii ?

Buna ziua.
Incerc sa va raspund la intrebarea dumneavoastra cat mai corect din toate punctele de vedere, atat tehnic cat si financiar.
In primul rand o casa de 72mp poate avea la parter 2 pereti, sau 5 pereti spre exemplu, acest lucru face diferenta de pret intre pretul minim de apx 220euro/mp suprafata construita desfasurata si 260 euro/mp poate chiar mai mult pentru suprafata construita desfasurata.Din ce spuneti dumneavoastra vreti o casa P+M, pretul se calculeaza diferit, si o sa va explic de ce.In general, mansarda nu se realizeaza din lemn rotund, ea se realizeaza din structura de lemn montata pe verticala, iar pentru a pastra acelasi stil ca la parter, etajul se va placa cu semi-calota.Se realizeaza acest mod constructiv, datorita faptului, ca tasarea si uscarea bustenului necalibrat nu poate fi controlata, si pe partea de frontoane(timpanele casei) vor aparea probleme daca nu se respecta aceste lucruri.Un alt aspect tehnic ce trebuie luat in calcul este planseul.Daca se doreste sa ramana grinzile suport planseu aparente, atunci trebuie luat in calcul grinzi planseu pentru dublaj pentru a se realiza izolatia fonica si termica intre parter si mansarda.
Acelasi lucru putem spune si la partea de sarpanta, la acoperis.
Acestea sunt doar cateva din secretele care fac diferenta de pret , sunt aspecte de care trebuie sa tineti cont cand va bugetati casa pentru a nu avea surpriza ca de la 300 euro/mp ..ajungeti la 500 euro/mp.
Pretul este simplu de realizat in baza unui proiect si a unei discutii in prealabil cu beneficiarul, in care sa i se explice din punct de vedere tehnic, ce inseamna o casa din busteni.
Nu ezitati sa ma contactati daca doriti mei multe detalii…ceea ce am scris, este doar inceputul unei lungi si placute discutii.:)
O zi buna
Rosu Bogdan
tel:0735307958
bogdan@redcons.ro
redcons. ro

Buna seara !
Foarte multumesc,dle Rosu ,pentru importantele detalii si informatii furnizate. Eu tocmai am achizitionat terenul si precum vedeti sunt in perioada de cautari .Si am vazut atatea preturi…Si atatea opinii … Dupa cum vedeti chiar aici !
O noapte buna tuturor ! PS.

Bună ziua!
Preț mediu, estimativ pentru 159 mpSD (144 mp + 15 mp, 50% din cei 30 mp luați în calcul pentru terasele acoperite):
12307,21 EURO – manopera, LA ROȘU (fără TVA);
24730,33 EURO – materialele dumneavoastră, LA ROȘU, inclusiv TVA;
24327,70 EURO – manopera LA CHEIE (fără TVA);
47870,87 EURO – materialele dumneavoastră, LA CHEIE, inclusiv TVA.
Avans 10%-20%-30%.REDUCERI (pentru ajutor oferit)până la 50% – la manoperă.
Lucrăm și cu contract de antrepriză și in regie proprie.
Lucrăm cu ingineri și oameni calificați.
Silvestru Sterie (Șef Șantier)
Telefon: 0733975725
steriesilvestru@gmail.com

Multumesc ,dle Sterie, pentru oferta dvs.
„Materialele dumneavoastra” inseamna inclusiv lemnaria fiind achizitionata de mine ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *