Categorii
Utile

Radiatoare electrice cu roca vulcanica – informatii

radiator-electric-cu-roca-vulcanicaRadiatoarele electrice cu roca vulcanica sunt o varianta mai ieftina de incalzire a locuintelor atat fata de incalzirea cu alte aparate pe curent electric, clasicele calorifere, convectoare, radiatoare, cat si fata de incalzirea cu gaze naturale. Aceste aparate electrice au in componenta o placa de roca vulcanica.


Producatorii sustin ca un radiator electric cu roca vulcanica se alimenteaza la curent numai 35 de minute pe ora, pana atinge temperatura de 80 de grade, dupa care, o perioada de timp, continua sa emita caldura.

Mod de functionare

Roca vulcanica are o foarte mare inertie termica, cu alte cuvinte acumuleaza caldura pe care o mentine circa 45-50 de minute dupa oprirea alimentarii cu energie electrica, in functie de setarea termostatului de control, transmitand-o apoi, incaperii, in timp. Aceasta inertie termica face ca incalzirea unui apartament sa devina mai ieftina cu 30-40% decat incalzirea cu o centrala termica pe gaz a aceluiasi apartament.

Puterea aparatului

Puterea radiatoarelor cu roca vulcanica variaza intre 500 si 2800 W, iar incalzirea incaperii se face in timp foarte scurt. Puterea aparatului se alege in functie de volumul incaperilor pe care vreti sa le incalziti si cel mai bine este sa consultati specialistii de la centrele de desfacere.

Alte informatii

Fiecare radiator vine la pachet cu cablu de alimentare si cu stecher de tip schuko. Daca instalezi mai multe in locuinta va trebui sa apelezi la un specialist pentru a dimensiona corect circuitele de alimentare, dimensionare care se face si in functie de puterea aparatelor.

Fiecare radiator poate avea un termostat individual care sa controleze temperatura. In cazul instalarii mai multor aparate controlul se poate face centralizat prin termostate cu fir sau prin radio. Termostatul central va opri alimentarea cu energie electrica in functie de setarea facuta.

Radiatorul cu roca vulcanica are un mod simplu de instalare, pe perete; cel mai convenabil este sa fie instalat pe peretele cel mai rece.

Economia de curent electric este mai bine simtita daca locuinta este izolata termic.
Garantia oferita de producatori pentru aceste aparate este de 12 ani.

19 răspunsuri la “Radiatoare electrice cu roca vulcanica – informatii”

Buna ziua,

Sunt in cautarea unei solutii de incalzire alternativa, alta decat centrala pe gaz. Vom construi o casa, doar parter, suprafata utila undeva 82-84 mp.
In urma cautarilor, am gasit convectoarele Radialight, care vin cu un sistem dual de incalzire, convectie si radiatie.
Puteti sa imi spuneti, daca stiti, cat sunt de eficiente, atat ca incalzire, cat si privind consumul?
Multumesc pentru orice sfat si informatie in acest sens.

Cu consideratie,

buna ziua ,
doresc mai multe detalii despre radiatoarele cu roca vulcanica(pret,consum,montaj,pdv ale celor care au asa ceva
multumesc!!

Toate radiatoarele cu termostat ambiental au randament dacă este izolata bine locuința. Totul se rezuma la pierderea de căldură. Dacă pierzi căldură radiatorul va funcționa continuu, dacă nu va face pauze datorita termostatul și implicit economie de curent. Este foarte simplu.

Vreau o oferta radiatorul cu roca pt.o casa de 78m2,2 dorm.15 m2,o camera 28m2,buc.15m,baie cate 5m2parter,izolata f.b.

As dori sa stiu care este varianta de radiator cu latimea cea mai mica (cel mai ingust). Lu ngimea ne e atat de importanta,poate fi 1 -1,3 -1,5 m.

buna ziua ,
doresc mai multe detalii despre radiatoarele cu roca vulcanica(pret,consum,montaj,pdv ale celor care au asa ceva
multumesc!!

E foarte ciudat sau mai bine spus , e suspect faptul ca nimeni nu se pronunta asupra pretului radiatoarelor cu asa zisa roca vulcanica. Personal, stiu ca aceste radiatoare, sunt nejustificat de scumpe.

Buna ziua. Eu mi-am cumpărat radiator cu Roca vulcanică de un an. La o camera de 20 mp e nevoi de unul cu putere de 2000 w iar prețul a fost de 640 euro

L-am cumpărat de pe internet , firma Amass. Dar cu privire la consum nu îți pot spune exact, căci eu am totul pe curent , inclusiv plita + cuptor. Locuiesc la casa iar la încălzit am folosit iarna trecută 2 radiatoare roca vulcanică + 1 pe ulei de 2500 w. Am avut 2 facturi de 700 lei restul sub 500. Pot sa îți spun ca nu se aude deloc zgomot când funcționează , se simte caldura uniform in toată camera , dar contează mult pierderile de caldura ( eu am la o camera unde e radiatorul cu roca vulcanică 2 geamuri mari de 1,60 m). Sper ca te-am putut ajuta. P. S Eu am cumpărat radiator cu roca vulcanică Diamant cu 12 ani garanție

Am cumpărat de pe internet , firma AMASS. Am sunat la Nr de telefon care apare pe internet. Sunați și va vor da toate detaliile de care aveți nevoie

am o bucatarie de 15m2 si inltimea de 2.5 ce radiator cu roca vulcanica imi pot achizitiona, un dormitor de 25m2 si o baie de 7m2 toate au inaltimea de 2.5m.

Salut Luca! Vreau sa iau legatura cu tine pentru mai multe detalii despre acet tip de calorifer. 0742161918

Se pare ca cel care a scris articolul acesta, la scris in necunostinta de cauza, radiatoarele acestea nu pot da un randament electric mai mare decat, nici-un alt sistem de incalzire prin rezistente electrice ( 100%, cand sunt noi, apoi randamentul scade progresiv in finctie de o sumedenie de factori).
ENERGIA NU SE CREAZA, NICI NU SE DISTRUGE CI DOAR SE TRANSFORMA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *