Categorii
Intrebari de la cititori

Sfat culori si finisaje apartament 2 camere

Buna. As avea nevoie de un mic ajutor, cu privire la finisaje intr-un apartament de 2 camere, nu foarte mare. In primul rand m-am gandit la usi de interior wenge cu/fara geam, parchet orice culoare de gri, iar pe hol (3.93) sa folosesc o gresie ce imita parchetul (placi) intr-o culoare de alb-gri, insa nu stiu daca sunt ok cu ce culori vreau sa folosesc in celelalte camere.


In baie (3.83) m-am gandit la un prete cu piatra (avand gri-maro, inchis-deschis) iar restul peretilor fiind pusa faianta de culoare alb spre crem. In dormitor (10.62) si living (15.58) as folosi mov, pentru perdele, canapea, covor si diverse obiecte de decor, insa nu stiu, daca mai este nevoie si de o pata de culoare pe perete (tapet, sau piatra).
Iar in bucatarie (9.37) as folosi o placa culoare verde brotacel, sau orice alt verde care sa mearga cu parchetul, iar mobila as prefera sa fie cenusie-alba.
Nu vreau sa incarc apartamentul, il vreau cat mai aerisit si sa iasa in evidenta in fiecare camera acea pata de culoare. Toate camerele au geam si sunt luminoase. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sa ma corectati acolo unde am gresit, privind atat culorile cat si amenajarea.

Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Sfat culori si finisaje apartament 2 camere.

2 răspunsuri la “Sfat culori si finisaje apartament 2 camere”

Buna, Maria!

Inainte de toate vreau sa-ti propun sa reanalizezi culoarea usilor de interior. Da, stiu, wenge arata si suna elegant, insa intuneca foarte mult decorul si mai este si greu de intretinut. Multa lumea s-a convins de acest lucru, insa din pacate abia dupa montarea usilor wenge. Cu parchetul gri pot fi asortate niste usi bej cu tenta gri sau chiar unele intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a parchetului.

Spui ca nu vrei sa incarci apartamentul, dar totodata esti dispusa sa finisezi baia si cu piatra si cu faianta. E prea mult, in opinia mea. Da, nu poti aplica piatra pe toti peretii, ar fi prea mult, insa daca iti place acest finisaj, foloseste-l doar in principalele arii de interes ale baii: in zona cazii si in zona lavoarului. In rest, poti finisa peretii cu o tencuiala decorativa sau cu o vopsea superlavabila asortata.

Verdele brotac este o culoare foarte vesela, tonica si energizanta si o consider minunata pentru bucatarie. Imi place si sunt sigura ca va arata foarte bine in combinatie cu mobila alb-cenusiu.

Cat despre mov, in calitate de accent cromatic, se poarta, este o culoarea placuta si care arata bine in combinatie cu gri, dar si cu alte culori. Mai multe despre asortarea movului vei afla citind urmatoarele articole: https://www.casadex.ro/2015/05/mov-si-violet-in-amenajarea-casei-afla-cu-ce-combini-si-cum-asortezi-cele-doua-culori/ si https://www.casadex.ro/2016/08/cum-asortezi-culorile-verde-si-violet-si-nuantele-lor-in-amenajarea-casei/

Sa ai spor la amenajat si decorat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *