Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Sfaturi amenajare apartament 3 camere, bucatarie impreuna cu living


Buna ziua! As avea nevoie de cateva sfaturi. Am cumparat un apartament cu 3 camere, iar bucataria este impreuna cu livingul. As dori cateva idei de amenajat acest spatiu (bucatarie + living) astfel incat sa fie si spatios si util totodata. Deocamdata suntem o familie de 2 persoane dar in viitor probabil vor veni si copii. Am atasat la mail o poza cu suprafata apartamentului. Multumesc.


Intrebare de la Simona, pe adresa redactiei: Sfaturi amenajare apartament 3 camere, bucatarie impreuna cu living.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Andrei in septembrie 6th, 2016

si poza cu schita apartamentului:

Victoria in septembrie 6th, 2016

Buna, Simona!

Livingul vostru are atat de multe usi incat nu este greu de inteles care este dilema cu care va confruntati. Eu am conceput rapid o schita cu o propunere de configurare a interiorului. Te rog insa sa faci abstractie de culori, schita este menita sa indice unde pot fi pozitionate diverse piese de mobilier astfel incat spatiul sa prinda contur, functionalitate si sa nu para nici gol si nici aglomerat in acelasi timp.

Consider ca ar fi indicat sa montati televizorul pe peretele opus balconului pentru a putea fi vazut si din locul de luat masa, nu doar din living. Acesta poate fi asezat pe o comoda, poate fi integrat intr-un ansamblu de corpuri modulare sau poate fi montat pe perete.

Pentru zona tv sau de conversatie poate fi achizitionata o canapea mare, insa eu cred ca cea mai buna alegere o reprezinta fie doua canapele de cate doua locuri, cu latimea de cel mult 150 cm, fie o canapea cu doua locuri si doua fotolii. Acestea, cred eu, ca ar trebui asezate astfel incat sa formeze un unghi drept, o piesa fiind orientata cu fata spre ecranul televizorului si cealalta cu fata spre cele doua dormitoare. In spatele canapelei orientata cu fata spre tv poate fi montata o consola care va ajuta la delimitarea vizuala a zonei de gatit si servit masa de zona de conversatie, plus ca va fi utila si din punct de vedere decorativ. Pe ea pot fi asezate o veioza frumoasa, cateva fotografii de familie in rame deosebite etc.

Peretele opus mobilei de bucatarie consider ca este perfect pentru amenajarea unui loc de luat masa. Iar pentru a-l marca vizual mai mult decat prin mobila specifica (masa si scaune), poti decora peretele de deasupra lui cu unul sau mai multe tablouri.

Ideal ar fi ca fiecare zona sa fie dotata cu surse de iluminat: o lustra tip pendul (suspendata) montata chiar deasupra mesei, mobila de bucatarie sa beneficieze si ea de o banda led sau de niste spoturi care sa asigure iluminarea eficienta a blatului de lucru, zona de conversatie sa fie si ea dotata cu o lustra sau o plafoniera si cu un lampadar, eventual, care sa fie responsabil cu crearea unei atmosfere intime atunci cand tu si sotul tau va veti dori acest lucru.

Sper ca schita de mai jos si parerile mele sa va fie de folos :) Va urez sa aveti spor la amenajat si decorat!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii