Categorii
Intrebari de la cititori

Trebuie sa amenajez o casa – e prea mult alb asa cum vreau?

Buna Victoria, sunt si eu in situatia de a amenaja o casa si m-am cam impotmolit. As avea nevoie de sfaturile si recomandarile tale.


1. Usa de la intrarea casei mele este alba, tamplaria geamurilor tot alba (pe interior). Usile de interior mi le doresc deschise la culoare (nuanta pin norvegian). Aceeasi nuanta deschisa mi-o doresc si la parchet (ceva care sa fie cat mai apropiat de nuanta pin norvegian). Ar fi ok, ar da bine? Peretii vor fi albi. E prea mult alb? Ar fi anost pentru ca e prea multa culoare deschisa? Si mobila mi-as dori-o tot alba in living, bucatarie, chiar si in camere poate. Pata de culoare as vrea s-o dau prin accesorii, draperii, tapiteria scaunelor, canapea, etc dupa caz). Cum ti se pare? 🙂

2. Balustrada de la scarile care duc spre etaj vreau s-o fac metalica cu mana curenta de lemn. Dar partea metalica ar fi neagra ar fi bine? Si mana curenta ce nuanta s-o pun? Si treptele trebuie asortate cu mana de lucru? Dar ce se pune pe trepte de fapt, tot parchet sau lemn? Ce recomanzi?

3. Terasa iarasi e o provocare. Pe partea exterioara tamplaria ferestrelor si usilor este nuanta nuc. Stalpii de sustinere acoperis terasa vor fi din lemn, care este vopsit tot in nuanta nuc, dar bineinteles ca difera nuanta fata de ferestre. Trebuie sa aleg si o gresie de exterior pentru terasa, ce culoare oare? Si balustrada de pe terasa tot metalica cu mana curenta de lemn o vom face, dar iarasi ce nuante? Ma gandesc ca vor fi diferite nuante de maro, balustrada neagra si va fi ca la circ 🙂

Astept cu interes parerile si sugestiile tale. Multumesc anticipat!

Intrebare de la Otilia, pe adresa redactiei: Trebuie sa amenajez o casa – e prea mult alb asa cum vreau?

Un răspuns la “Trebuie sa amenajez o casa – e prea mult alb asa cum vreau?”

Buna, Otilia!

1. Cata vreme ti-ai propus sa-ti colorezi casa cu textile, decoratiuni si alte mici accesrii colorate, nu vad nicio problema in faptuca iti doresti atat de mult alb in jurul tau.

2. Treptele scarii interioare sunt superbe cand sunt realizate din lemn si ideal ar fi sa fie in ton cu mana curenta. Poti merge pe o scara in contrast cu intregul decor, adica asortata cu balustrada din fier forjat, dar poti confectiona mana curenta si treptele in ton cu tamplaria exterioara. Nu uita ca lemnul ete un element placut ochiului.

3. Pentru terasa alege o gresie de exterior intr-o nuanta care sa-ti placa, sa fie usor de intretinut/curatat si care sa se asorteze cu nuantele lemnului prezent pe terasa. Mana curenta o poti face la fel ca in casa. Nu te mai stresa atata pentru culoarea fierfului forjat, aminteste-ti ca negrul merge si arata bine in combinatie cu orice culoare.

Sa ai spor la amenajat si decorat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *