Categorii
Utile

Vrei sa cumperi o lada frigorifica – iata ce trebuie sa stii

lada frigorifica arctic o29 orizontala

Lada frigorifica poate fi sursa ta de vitamine, fibre si minerale pe timp de iarna. Personal, o consider necesara in primul rand pentru pastrarea fructelor si legumelor de sezon, pe care nu le gasesti in toate anotimpurile; carnea o poti gasi oricand in magazine. Visine, capsune, coacaze, afine, rosii, ardei grasi, vinete, leustean, marar, patrunjel, etc, uneori chiar mancare gatita (ex. sarmale), pot fi pastrate astfel, fara sa-si piarda calitatile, cum le pot pierde prin conservare la cald.


Iata ce trebuie sa stim daca ne hotaram sa cumparam o lada frigorifica:

Volumul si aspectul aparatului

Volumul lazii frigorifice va fi, probabil, primul criteriu de alegere. In functie de necesitatile familiei poti alege o lada cu volum intre 90 si 400 litri.

Despre aspectul lor nu se pot spune prea multe lucruri, el fiind simplu; dar poti alege culoarea: alb, argintiu sau negru. Importanta este compartimentarea; de regula exista compartimentul mare si doua sau mai multe lazi mai mici, in care iti poti aranja alimentele pe care vrei sa le ai la indemana.

Puterea de congelare

Puterea de congelare ar fi al doilea criteriu de luat in calcul. Prin puterea de congelare a lazii frigorifice se intelege cantitatea de produse ce pot fi congelate in 24 de ore. O putere de congelare cuprinsa intre 15-20 de kg / 24 de ore este rezonabila pentru o familie compusa din 3-5 sau chiar 6 membri.

Citeste si: Lazi frigorifice portabile – tipuri, modele, informatii.

Alte detalii mai mult sau mai putin importante

– Temperatura optima in interiorul unei lazi frigorifice trebuie sa fie intre minus 20 – minus 24 grade. Pentru setarea temperaturii unele lazi frigorifice au control manual, altele sunt dotate cu afisaj LCD.

– Congelare rapida – poate fi utila in unele circumstante.

– Consumul de curent electric – alegeti un aparat din clasa energetica A+++.

– Iluminatul interior – este necesar, alegeti o lada iluminata cu LED-uri, este mai economic.

– Avertizare sonora in caz ca nu a fost bine inchisa usa, sau ca a crescut temperatura in interior.

– Nivelul de zgomot – conteaza mai ales daca aparatul va fi depozitat in bucatarie.

– Mobilitate – unele lazi sunt dispuse pe roti, altele sunt fixe. Daca veti considera ca este mai utila o lada pe roti, pentru a o putea muta mai usor, verificati structura rotilor; ar fi indicat sa nu deterioreze pardoseala.

– Sistem anti-bacterian – este foarte util, iti da posibilitatea sa pastrezi mai mult timp produsele congelate fara ca acestora sa le fie afectate calitatile.

– Autonomia – poate cel mai important detaliu de urmarit – asigura pastrarea alimentelor in buna stare in cazuri de pana de curent. Sunt modele care au autonomie de 30 de ore, dar si modele mai performante cu autonomie de 50 de ore.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *