Categorii
Utile

Vrei sa cumperi un televizor LED? Ce trebuie sa stii inainte

10-corpuri modulare mobila tv decor living minimalist

Daca televizorul tau da semne de oboseala e cazul sa incepi sa pui bani deoparte pentru unul nou. De ce ai alege un televizor din tehnologia LED? Pentru ca tehnologia LED este cea mai noua, intrecand performantele tehnologiei LCD sau a plasmelor, pentru ca sunt mai interesante ca design, au o perioada mai lunga de functionare, luminozitate si contrast mai bune, culori reale, timp de raspuns mai bun. Si inca un motiv de luat in seama este consumul mai mic de curent electric.


Aceste tipuri de televizoare, in functie de tehnologia aleasa la fabricare, pot lumina din spatele ecranului sau din lateralele lui, cele din urma fiind mai economice din punctul de vedere al consumului, datorita numarului mai mic de LED-uri folosite.

Televizoarele LED pot fi WHITE-LED (cu lumina alba) cu avantajul ca sunt mai ieftine sau RGB-LED, la care culorile sunt mai reale, cu dezavantajul ca sunt mai scumpe.

Caracteristici pe care trebuie sa le iei in considerare inainte sa cumperi unul:

– Imaginea, poate cea mai importanta caracteristica a televizorului, poate fi buna la un LED de tip HD (720 pixeli), sau foarte buna la un LED de tip fullHD (1080 pixeli).
Exista pe piata si televizoare cu rezolutie 4K, la care numarul de pixeli este de patru ori mai mare decat la un fullHD, insa multi sunt de parere ca acest lucru nu aduce mari diferente la calitatea imaginii. In plus, materiale 4K la care ai putea avea acces sunt limitate ca numar, deocamdata. Recomandarea este sa optati pentru unul fullHD.

– Sunetul – redarea sunetului este foarte buna, fara nici un fel de probleme.

– Ca o functie demna de luat in seama si care te poate scapa de inesteticul cablu ar fi posibilitatea LED-ului de a fi sincronizat cu dispozitive mobile din casa; exista pe piata modele care au aceasta capacitate.

– Posibilitatea de conectare este foarte importanta. Alege un LED care sa fie dotat cu cel putin doua porturi HDMI, utile pentru conectarea la calculator, camera foto, DVD, decodor de cablu etc.
Pentru conectarea unui adaptor Wi-Fi, sau in cazul in care LED-ul are player integrat ai nevoie si de o intrare USB care poate fi 2.0 sau 3.0, in functie de modelul televizorului.

2 răspunsuri la “Vrei sa cumperi un televizor LED? Ce trebuie sa stii inainte”

Se poate alege o diagonala in functie de distanta privitorului fata de TV. Daca este mica si diagonala ar trebui sa fie mai mica, altfel in timp ochii sunt suprasolicitati.Diagonala mare nu inseamna si o imagine mai buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *