Categorii
Intrebari de la cititori

Vrem sa transformam bucataria in dormitor – sfaturi?

Buna ziua, vrem sa renovam si noi un apartament cu 2 camere semidecomandat. Ne tot gandim daca sa facem din bucatarie (9.82 mp) un domitor si in sufragerie care are 18 mp sa facem living + bucatarie. Ce parere aveti? Este o idee buna? Imi puteti recomanda un arhitect, un design interior pentru sfaturi? Va multumesc.


Intrebare de la Iuliana, pe adresa redactiei: Vrem sa transformam bucataria in dormitor – sfaturi?

Un răspuns la “Vrem sa transformam bucataria in dormitor – sfaturi?”

Buna, Iuliana!

In principiu, ideea nu este rea si va inteleg framantarile. Nu stiu insa cu exactitate ce spun legile noastre pe acest subiect. Este posibil sa nu fie permisa amenajarea unei incaperi umede (baie, bucatarie) deasupra unei camere (sufragerie, in cazul de fata). Oricum ar fi, sunt convinsa ca inainte e a face modificarile respective va trebui sa obtineti aprobarile necesare, iar pentru asta ar fi bine sa consultati un birou de arhitectura sau un proiectant din localitatea in care locuiti.

Una peste alta, daca veti duce la bun sfarsit toate demersurile necesare sunt absolut sigura ca veti obtine o amenajare foarte reusita. Iar daca livingul are si iesire in balcon, pe care l-ati putea include in proiect camera de zi rezultata va fi destul de incapatoare. O situatie similara (bucatarie transformata in dormitor si apoi bucatarie amenajata in permietrul livingului) este descrisa in articolul urmator: https://www.casadex.ro/2014/10/transformarea-unui-apartament-cu-3-camere-intr-unul-cu-4-camere/ Sper sa va ajute in luarea deciziilor necesare 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *