Categorii
Intrebari de la cititori

Ajutor alegere parchet hol, bucatarie si balcon

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in alegerea parchetului pentru hol, bucatarie si balcon: EGGER aqua plus 8 mm clasa 32 sau KRONOTEX 12 mm clasa 33. Daca parchetul are culoarea stejar antic, plinta e alba si peretii tot albi, e prea mult usile albe cu sticla fumurie? Sau sa aleg plinta in culoare parchetului? Va multumesc!


Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Ajutor alegere parchet hol, bucatarie si balcon.

Un răspuns la “Ajutor alegere parchet hol, bucatarie si balcon”

Buna ziua, Tudor!

Incep prin a spune ca nu cunosc cele doua tipuri de parchet. prin urmare, nu-ti pot recomanda sa te opresti asupra unuia dintre ele. Atunci cand alegi parchetul trebuie sa tii cont de nivelul de rezistenta al acestuia si sa se preteze in a fi utilizat in spatiile pe care le amenajezi. In mod normal, cu cat este mai gros parchetul laminat, cu atat va rezista mai mult in timp. Pe de alta parte, atunci cand trebuie placate pardoseli ce risca sa fie expuse la umezeala (baie, bucatarie, balcon) foarte practic este parchetul rezistent la umezeala. Insa daca pardoseala din spatiile pe care le amenajezi acum nu va fi expusa contactului cu apa, un parchet conceput pentru trafic comercial ar trebui sa faca fata cu brio. Altfel spus, oricare dintre cele doua modele alese de tine va rezista multa vreme cu ingrijirea adecvata.

Si acum sa vorbim despre plinta. Aceasta poate fi alba chiar daca usile de interior si peretii sunt albi si ei. Eu, personal, asta as alege si nu plinta in ton cu parchetul. Insa alegerea iti apartine 🙂

Iti urez sa ai spor la amenajat si decorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *