Categorii
Utile

Alegerea aparatului de curatat cu aburi

aparat-de-curatat-cu-aburi


Un aparat de curatat cu aburi are in plus fata de un aspirator de praf obisnuit, pe langa functia de curatare, functia de dezinfectare. Aburul te scuteste de folosirea mopului si a produselor chimice folosite dupa aspirarea prafului si iti lasa in locuinta un aer curat si sanatos.

Sunt aparate cu abur la care apa din rezervor poate ajunge la 180 de grade, temperatura ce asigura nu numai o curatenie in profunzime, ci si distrugerea microbilor, a mucegaiurilor, a ciupercilor, a petelor de grasime etc.

In plus folosirea aburilor la curatat te scuteste de cheltuieli in plus cu diversele solutii de curatat, consumul de apa se reduce nefiind nevoie de limpezire, in lipsa detergentilor, iar suprafata curatata se usuca rapid. Si inca un avantaj: acest tip de aparat este prevazut cu un filtru pentru curatarea aerului evacuat.

Isi dovedeste utilitatea in curatarea oricarui tip de suprafata: parchet, faianta, gresie, covoare, canapele, fotolii, perdele, oglinzi etc, si poate fi folosit chiar si in spatii mai greu accesibile gratie accesoriilor cu care vine in dotare. Poate fi folosit chiar si la calcatul hainelor.

Aparatele de curatat cu aburi pot fi confectionate din aliaj de aluminiu sau aliaj de inox si in functie de putere si de capacitatea rezervorului pot functiona fara intrerupere timp de 30-80 de minute.

Ce trebuie sa mai stii despre un astfel de aparat

Puterea motorului

Puterea motorului iti da informatii despre presiunea si temperatura aburului. Exista in magazine aparate cu puterea motorului cuprinsa intre 900 si 2100 W. Cu cat puterea creste, cu atat timpul de incalzire al apei din rezervor este mai mic si puterea de curatare este mai buna. Un aparat cu putere de 1400 W poate fi alegerea optima pentru o locuinta.

Filtrele

Filtrele cu care este dotat aparatul de curatat cu aburi sunt importante si necesita schimbarea periodica pentru calitatea curateniei si puterii de absorbtie.

Volumul rezervorului

Volumul rezervorului ne da informatii despre cantitatea de aburi pe care o poate declansa aparatul, in functie de capacitatea rezervorului, capacitate ce poate varia intre 0.5 si 3 litri. In recipient se poate pune si apa calda pentru a micsora timpul de incalzire, iar recomandarea producatorilor este ca rezervorul sa fie umplut la capacitatea maxima la fiecare pornire a aparatului.

Presiunea si debitul de abur

Presiunea, masurata in bar poate ajunge la 10 bar la aparatele puternice. Pentru un apartament este suficienta o presiune de 3.5 bar. Un debit suficient de bun al aburului porneste de la 90 grame/minut. Debitul se seteaza in functie de delicatetea suprafatei ce trebuie curatata.

Ce accesorii pot insoti aparatul de curatat cu aburi

Accesoriile sunt foarte utile pentru ca sunt adaptate pentru curatarea unei largi game de suprafete mai greu sau mai usor accesibile: diverse perii, laveta microfibra si set lavete, set pentru spalarea geamurilor, tuburi de prelungire, palnie pentru umplerea rezervorului, geanta pentru duze, manual de utilizare.

Sursa foto: www.kaercher.com

2 răspunsuri la “Alegerea aparatului de curatat cu aburi”

Acest aparat merge si pentru curățarea parchetului ? Nu se umfla parchetul din cauza apei calde ?

Conform spuselor producatorilor aparatul de curatat cu abur se poate folosi pe orice suprafata, datorita faptului ca suprafata se usuca foarte repede. Eu as avea oarecare temeri in cazul parchetului din lemn, dar cred ca parchetul laminat nu are ce pati; la urma urmei mopul manual, pe care nu-l putem stoarce destul de bine, lasa mai multa apa pe suprafete decat un aparat de curatat cu aburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *