Categorii
Utile

Cabina de dus – cum alegi un model pentru baia ta

11-baie moderna cu cabina de dus amenajata in garsoniera transformata in apartament


Cabina de dus este o alternativa practica si chiar eleganta a cazii de baie. Poate fi amplasata atat intr-o camera de baie care nu-ti permite instalarea unei cazi din cauza spatiului, cat si in baia mica, in cazul in care locuiesti la casa sau intr-un apartament mai mare prevazut din consructie cu doua camere de baie.

Oferta din magazine este foarte bogata, incepand de la cabine de dus simple, pana la cabine de dus elegante si dotate cu diverse accesorii menite sa-ti mareasca placerea si confortul unui dus relaxant.
Nu strica sa aveti cateva informatii legate de caracteristicile unei cabine de dus bune, inainte de a porni prin magazine pentru achizitionarea ei.

1. In primul rand trebuie sa aveti clar in minte locul de amplasare al cabinei de dus in camera de baie.

– Situatia cel mai des intalnita este cea in care se monteaza pe unul dintre colturile camerei de baie, caz in care se preteaza cabinele de dus cu doi pereti.
– Daca ai toate colturile camerei de baie indisponibile vei fi nevoit sa cumperi un model de perete, cu trei pereti.
– Sunt si situatii cand nu poti instala cabina de dus decat intre trei pereti, caz in care nu ai nevoie decat de un singur panou, o usa paravan.

2. Modele de cabine de dus

– Cu cadita – cadita poate fi mai inalta sau mai scunda, sau dotata cu suport pentru sezut.
– Fara cadita – practica, usor de intretinut, are nevoie de o pardoseala inclinata spre sifonul de scurgere.
– Cabina de dus cu masaj, considerata produs de lux si mai pretentioasa in intretinere. In aceasta categorie intra si cabinele de dus cu hidromasaj vertical, cu dusuri fixe si mobile, cu radio, cu telefon, panou de comanda etc.
– Din alt punct de vedere cabinele de dus pot fi patrate, rotunde, semirotunde, dreptunghiulare, asimetrice. Ramane sa alegeti in functie de gust si de spatiul disponibil.

3. Deschiderea usilor

In functie de spatiul din camera de baie puteti alege o cabina cu deschiderea usilor spre interior, spre exterior sau cu usi glisante.

4. Materialele folosite

In general pentru confectionarea cabinelor de dus se foloseste sticla securizata. Poate fi opaca sau serigrafiata, cu grosimi cuprinse intre 3 si 8 mm.
Panourile pot fi imbinate cu rame sau profile verticale sau numai cu balamale de fixare, important este ca materialele folosite, sticla, ramele si celelalte elemente de imbinare sa fie de calitate pentru a nu se deteriora in timp si pentru a fi usor de intretinut.

Important: ai grija sa verifici ca toate elementele caditei de dus sa se inchida etans, pentru a nu avea surpriza neplacuta ca dupa dus, sa fii nevoit sa strangi apa imprastiata prin baie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *