Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce tip de centrala imi trebuie la o casa de 150 mp?


Buna, am o casa cu suprafata de 150 mp parter + mansarda. Sunt 10 calorifere, iar inaltimea este 2,80.
Ce tip de centrala imi trebuie si cati kw trebuie sa aiba? Instalatie e facuta pe pexal. Va multumesc.


Intrebare de la Calin, pe adresa redactiei: Ce tip de centrala imi trebuie la o casa de 150 mp?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Stefan 51 in octombrie 11th, 2016

buna seara
intrebarea dv pt mine suna aiuritor,adica aveti o instalatie de incalzire construita fara sa stiti un necesar de putere? ce anume v-ar interesa la tip? combustibil?producator? cu puterea e mai simplu 10%mai mult decit suma puterilor rdiatoarelor fara boiler, cu boiler si aici e alt calcul.
scuzati-mi idiscretia cu ce „pantofar”a-ti construit instalatia?

PantiruM in noiembrie 10th, 2016

Banuiesc ca sunteti racordat la reteaua de gaz si intrebati de o centrala termica pe gaz, in condensatie pentru ca cele clasice nu se prea mai gasesc. Pentru incalzirea celor 150 mp ai casei o centrala cu puterea in jur de 24kw este suficienta. Ar fi trebuit sa dati mai multe detalii legat de cantitatea de apa calda de care aveti nevoie. Pentru un consum normal, 1 baie + bucatarie puteti merge pe varianta de centrala cu preparare instant apa calda menajera si aici v-as recomanda modelele Vitodens de la Viesmann pe care le cunosc din experienta. Daca insa veti utiliza mai multi consumatori simultan, atunci aveti nevoie de o centrala cu boiler. In functie de spatiul de care dispuneti va puteti orienta catre o centrala cu boiler extern sau o centrala cu boiler incorporat. Centralele cu boiler incorporat prezinta avantajul ca ocupa mult mai putin spatiu, iar ca productivitate la apa calda menajera sunt comparabile cu centralele cu boiler extern.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii