Categorii
Utile

Cum alegi o priza cu termostat digital – sfaturi

priza-cu-termostat-digitalPriza cu termostat digital este varianta mai simpla a termostatului ambiental de temperatura; o poti monta singur, fara sa apelezi la specialisti. Are aceeasi proprietate: economisirea curentului electric prin mentinerea unei temperaturi constante in locuinta.


Pot fi conectate la aceasta priza atat aparatele de incalzire cat si aparatele de racire a temperaturii din casa: centrala termica electrica, aparate de incalzit electrice: panou radiant, convector electric, plasma termica, aparat de aer conditionat. Conditia este ca aceste aparate sa fie dotate cu sistem de oprire automata in momentul supraincalzirii.

Priza cu termostat digital va opri furnizarea de curent electric in momentul in care in locuinta se atinge temperatura setata si va reporni curentul in momentul cand temperatura va scadea cu cateva grade sub valoarea setata.
Sunt numai cateva aspecte de care trebuie sa ai grija cand cumperi o priza cu termostat digital:

– In primul rand si cel mai important lucru este sa verifici daca priza va suporta puterea aparatului la care vrei sa o folosesti; in general prizele cu termostat digital sunt capabile sa suporte aparate de incalzire/racire cu o putere de 2000 W, dar exista si prize compatibile cu aparate mai puternice, de peste 3000 W.

– Meniul de utilizare este simplu, contine butonul de pornire/oprire, un miniecran pentru temperaturile setate pe zile sau pe ore si eventual un indicator luminos care sa te anunte daca priza functioneaza sau nu.

– Poti alege o priza cu termostat digital dotata cu telecomanda si cu timer.

– Poti alege o priza cu termostat digital cu acumulator, care are avantajul ca va functiona si in cazul in care furnizarea de energie electrica este oprita pentru perioade scurte de timp.

Marele avantaj al prizelor cu termostat digital este usurinta montajului si al utilizarii. Dezavantajul este ca daca ai mai multe aparate de incalzire/racire in casa ai nevoie de cate o priza pentru fiecare aparat.

Sursa foto: Allegro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *