Categorii
Intrebari de la cititori

Intr-o bucatarie open space cu livingul mobila trebuie aceeasi culoare?

Buna ziua! Am o bucatarie open space cu livingul. In bucatarie mobila este capucino deschis (fetele sunt de la dialux), iar carcasa este bej nisip de la eger. Fiind open space mobila din living trebuie sa aiba aceasi culoare ca si mobila din bucatarie sau se poate si alta culoare eventual bej?


In living mai avem o canapea culoare cafea cu lapte deschisa si parchet nuc amer, are mai multe nuante in el. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in alegerea culorii mobilierului. Din ce am vazut la un open space ar trebui sa fie mobila aceeasi culoare in ambele incaperi dar nu sunt foarte sigura si nu as vrea sa dau gres. Multumesc!

Intrebare de la Anonim, pe adresa redactiei: Intr-o bucatarie open space cu livingul mobila trebuie aceeasi culoare?

4 răspunsuri la “Intr-o bucatarie open space cu livingul mobila trebuie aceeasi culoare?”

Buna, Anonim!

In general, fiind vorba despre un spatiu comun, e bine ca mobila din zona bucatariei si cea din zona de living sa se imbine armonios. Si pentru a simplifica procesul de asortare, de obicei se merge pe aceleasi culori/nuante ale mobilierului in intregul open space. Insa pentru a preveni instalarea monotoniei e bine sa se incerce formarea unor contraste cromatice fie prin aducerea unor piese de mobilier in culori de accent sau de contrast (un fotoliu, o consola, masuta de cafea, o etajera, o comoda sau cateva polite), fie cu ajutorul accesoriilor si decoratiunilor (pernute decorative, covor, draperii, tablouri, vaze etc). Cea mai simpla varianta ramane cea in care mobila din living sa fie realizata intr-una dintre culorile garniturii de bucatarie. In acest fel se va intari senzatia de spatiu deschis, cu stil unitar de amenajare. Dar, pentru un plus de contrast, ii poti asorta decorul actual si o garnitura in ton cu una dintre nuantele mai inchise prezente in furnirul parchetului.

Ca sa te lamuresti mai exact cum ti-ar placea sa arate la final livingul tau, iti recomand sa citesti urmatoarele articole:

https://www.casadex.ro/2015/05/cum-amenajezi-corect-o-bucatarie-deschisa-spre-living-idei/

https://www.casadex.ro/2015/01/bucatarie-si-living-in-acelasi-loc-idei-amenajare-open-space/

Sa ai spor la amenajat si decorat!

Multumesc pentru raspuns!Voi face mobilierul din living la fel ca si in bucătărie.(mi se pare varianta cea mai simpla).Canapeaua este cafea cu lapte iar,perinile sunt culoarea canapelei cu flori mari cu verde inchis,un pic de maro si putin bordo inchis.Va rog sa mi spune ti ce culoare sa iau covorul si masuta de cafea.Pentru masuta m am gandit s-o iau ori culoarea tâmplăriei pvc nuc care se vede din bucătărie in living,ori culoarea carcasei mobilei adica bej nisip.
Nu pot sa mi dau seama cum ar arata mai bine.
Multumesc mult!

Multumesc pentru raspuns!Voi face mobila la fel ca in bucatarie.Mi se pare cea mai simpla varianta..Va rog sa mi spuneti ce culoare sa iau masuta de cafea si covorul.
Din bucătărie in living se vede tamplaria pvc nuc.
Pentru masuta m am gandit la trei variante cuoarea tamplarie nuc,cuoarea carcasei bej nisip sau o nuanta din parchet dar,nu stiu cum ar fi mai bine.
Multumesc foarte mult!

Gabriela, eu as alege un covor nisipiu, cat mai neutru, iar masuta de cafea as face-o in contrast cu acesta, adica intr-o nuanta mai inchisa de maro. Nu ezita sa folosesti in decor si alte elemente verde inchis, bordo inchis, intercalate eventual cu un verde olive: niste vaze, un tablou care sa contina aceste culori etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *