Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Mai mult decat un living – o camera pentru intreaga familie

1-tablou-cu-text-inspirational-decor-perete-livingIn casa noastra, de pilda, bucataria este locul in care ne adunam cu familia si cei mai dragi prieteni. Insa nu in toate casele lucrurile stau la fel, multa lume foloseste in acest scop livingul, sufrageria sau camera de zi. Oricum i-am spune, cert este ca pentru a o face primitoare si prietenoasa trebuie sa o amenajam cu talc.


Astazi iti voi prezenta un living simplu care a fost supus unei transformari radicale, pentru a deveni o camera de zi primitoare, calda si nu in ultimul rand vesela. Proprietara casei a castigat un concurs al carui mare premiu consta in amenajarea si decorarea completa a unei camere din locuinta castigatorului de catre o echipa de designeri cu experienta. Si ce treaba minunata au facut designerii odata ajunsi la fata locului!

Mai multa lumina cu ajutorul peretilor colorati

Aud destul de des in jurul meu oameni care refuza sa-si coloreze peretii interiori ai casei de teama sa n-o faca prea intunecoasa. Drept urmare, aleg sa-i varuiasca in alb. E drept ca albul lumineaza spatiul, dar niciodata nu va putea sa-l faca mai calduros si mai primitor decat o nuanta blanda de bej, maro, galben sau verde olive, de pilda. Livingul despre care iti povestesc astazi este poate cel mai convingator argument in apararea celor spuse mai devreme.

Inainte sa intre pe mana designerilor, camera de zi a Evei Palomares (proprietara apartamentului) era un spatiu extraordinar de luminos, asa cum vei descoperi intr-una dintre imaginile de mai jos. Insa tanara simtea ca ii lipsea caldura, chiar daca in camera exista si un semineu. Si nu intelegea unde gresise in procesul amenajarii livingului pe care il zugravise si il decorase in diverse nuante de crem. Dupa trecerea echipei de designeri a inteles ca nu intotdeauna un decor unitar din punct de vedere cromatic este cea mai buna alegere. Profitand de ferestrele mari si de tavanul relativ inalt decoratorii au ales sa zugraveasca peretii intr-o nuanta deschisa si placuta de maro. In acest fel s-au asigurat ca niciunul dintre elementele in culori deschise nu se vor mai pierde din vedere, iar camera va capata profunzime si caldura, exact asa cum visase Eva.

Mobilier neutru, integrat discret in decor

Si cum era vorba despre un spatiu dedicat intalnirilor cu prietenii si familia, designerii au decis ca din camera de zi nu poate lipsi un loc de luat masa. Asa ca desi nu aveau prea mult spatiu din care „sa rupa” o bucata si pentru un set de masa si scaune, au fost nevoiti sa recurga la trucul tonurilor neutre. Mai exact, au ales ca cele mai importante si mai voluminoase piese de mobilier ale decorului sa fie intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a peretilor si pardoselii. Iar pentru a nu cadea in capcana monotoniei au avut grija sa completeze ansamblul cu un fotoliu negru din impletitura vegetala si cateva textile simpatice, unele cu imprimeu negru si altele in nuante de verde crud.

Te rog sa observi cat de frumos si firesc se imbina toate elementele din aceasta camera de zi, toate par cumparate din aceeasi colectie, desi nu este asa. Imi place foarte mult si cum ies in evidenta perdelele albe de la cele doua ferestre ale livingului, si faptul ca designerii au ales sa astearna pe jos covorase din iuta, aproape insesizabile pe fundalul pardoselii din lemn, dar imi place si felul in care a fost scos in evidenta semineul: fasia de perete de deasupra lui a fost zugravita in alb. Simplu si de efect!

Sursa foto: Mi Casa Revista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *