Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi amenajare dormitor de tineret alb

Cum amenajez un dormitor de tineret de culoarea alba clasic, de 2,80 metri latime si 3,50 metri lungime.


Intrebare de la Rodica, pe adresa redactiei: Sfaturi amenajare dormitor de tineret alb.

2 răspunsuri la “Sfaturi amenajare dormitor de tineret alb”

Buna, Rodica!

Albul despre care vorbesti resprezinta culoarea peretilor? In principiu, camera unui adolescent sau a unei adolescente trebuie sa contina urmatoarele zone: cea de dormit, cea de studiu, cea de depozitare si organizare a hainelor si cartilor si eventual cea de relaxare. Insa pentru ca vorbim despre o camera de mici dimensiuni, cum sunt cele mai multe dintre dormitoarele de bloc, aceste zone trebuie sa fie gandite si structurate cu atentie, astfel incat decorul final sa fie placut, fara a fi aglomerat si incarcat.

Astfel, spatiul de dormit poate fi reprezentat de o canapea extensibila, ceea ce i-ar permite fiului sau fiicei tale sa o foloseasca si in momentele in care ii vor veni in vizita colegii sau prietenii. Pentru a economisi cat mai mult spatiu, recomand alegerea unei canapele cat mai compacte, cu doua locuri si cu deschidere frontala, care arata ca un pat de doua persoane atunci cand este extinsa.

Este posibil ca fiul/fiica ta sa-si doreasca si un televizor in camera, caz in care fie va fi nevoie de o comoda cu sertare care ar putea fi folosita in calitate de suport tv, fiind totodata utila si pentru organizarea si depozitarea lenjeriei intime si a altor obiecte de uz personal, fie poti opta pentru montarea televizorului direct pe perete, economisind astfel spatiu.

Proiectarea si alegerea pozitiei dulapului de haine se va face in functie de dimensiunea si forma camerei, iar biroul ar trebui sa fie montat astfel incat sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala. Daca copilul este stangaci, ideal este ca lumina naturala sa vina din dreapta biroului, iar daca este dreptaci – invers, adica din stanga. In cazul in care spatiul ramas nu permite, poti lua in calcul achizitionarea/proiectarea unei etajere de inaltimea dulapului de haine. Dar poti face loc pentru carti si prin montarea unor polite pe peretele din zona biroului.

Aceste recomandari sunt generaliste, nu pot sa-ti fac recomand mai concrete fara sa vad camera, fara sa stiu unde sunt pozitionate usa si fereastra etc. Iti sugerez insa sa parcurgi urmatorul articol, unde sper ca vei gasi mai multe informatii interesante: https://www.casadex.ro/2013/10/cum-amenajezi-camera-unui-adolescent-17-idei-in-imagini/

Sa ai spor la amenajat si decorat!

Buna ziua,
Rog a ma ajuta cu o adresa de email pentru a putea sa va transmit schita camerei.
Va multumesc anticipat.
Rodica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *