Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Tipuri de boilere – criterii alegere


boiler-electric-montat-in-baieIntr-o locuinta neracordata la incalzire centrala sau neprevazuta cu centrala termica, boilerul este acela care va poate asigura furnizarea apei calde. Iata cateva informatii in ceea ce priveste caracteristicile principale ale modelelor / tipurilor existente pe piata.


– In functie de modul de alimentare boilerele pot fi: electrice, pe gaz, pe ulei sau pe lemne. Cele electrice sunt cele mai raspandite, reteaua de curent electric fiind si ea cu acoperire mare. Cele pe gaz sunt eficiente, dar nu pot fi montate decat in zonele alimentate cu gaz metan, boilerele pe ulei sunt mai dificil de intretinut, combustibilul este si el mai scump, iar cele pe lemne sunt in general de capacitate mare si sunt folosite mai mult in unitati industriale.

– Din alt punct de vedere boilerele pot fi verticale, cu montaj pe perete, orizontale pentru montaj in zone mai greu accesibile sau cu montare deasupra sau sub chiuveta (modelele instant). Cele verticale sau orizontale pot fi de dimensiuni si capacitati mari, pe cand cele cu montare deasupra sau sub chiuveta sunt de dimensiuni si capacitate mica – cel mult 50 de litri.

– Boilerele sunt confectionate din otel sau aliaj cu otel, se pot monta usor si nu au nevoie de spargerea peretilor pentru guri de aerisire.


– Volumul de apa si automat dimensiunile modelelor care exista pe piata difera. Trebuie sa aveti in vedere spatiul disponibil pentru montarea lui si nevoile de consum de apa calda. Pentru o familie de mari consumatori se recomanda un aparat cu capacitatea de 100-200 litri. Daca din diverse motive decuplati des boilerul este recomandat sa achizitionati unul de capacitate mai mica, circa 50 de litri, cu avantajul ca va incalzi apa in timp mai scurt, fiind vorba de o cantitate mai mica.

– Puterea si presiunea apei difera in functie de capacitatea rezervorului. Un boiler mare e necesar sa aiba si putere mare, intre 1500-2000 W, pentru a incalzi apa in timp cat mai scurt.

In ceea ce priveste presiunea (care se masoara in bari sau pascali), aceasta cu cat este mai mare cu atat va putea transporta mai usor apa de la aparat la sursele de consum.

– Izolarea – este important ca materialul izolator sa fie de calitate, pentru a pastra temperatura apei ridicata mai mult timp, conditie necesara pentru economia de combustibil.

– Termostatul reglabil va ajuta sa reglati temperatura maxima la care doriti sa ajunga apa.

– Panoul de comanda poate fi mecanic sau electronic, cel din urma fiind de mai mare precizie.

– Unele boilere sunt dotate cu o supapa de siguranta pentru evitarea pericolelor de accidente in cazul in care presiunea apei este prea ridicata.

– Pentru boilerele mari, care nu pot fi montate in camere incalzite, este nevoie si de protectie anti-inghet, cele mai multe boilere au aceasta protectie, dar e bine sa verificati.

Sursa foto: Atlantic Comfort
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

mihaela in octombrie 21st, 2016

buna ziua ,si euvreau sa montez un boiler de 150 litri si cu restul ce sunt recomandate mai sus .cine imi poate spune va rog o firma buna si modelul ,ms

gelu in octombrie 21st, 2016

Fiecare isi alege boilerul dupa bunul plac.Eu as recomanda cele de la Ariston,cu montare verticala sau orizontala,functie antibacteriologica.si termostat electronic.Eu detin un boiler ariston,care are memorie si invata zilele cind e consumul mai mare de apa calda,in cazul in care nu se foloseste apa des,acesta stie sa o mentina la o temperatura scazuta,pentru economie de energie.

mihaela in octombrie 22nd, 2016

multumesc domnul gelu pentru raspunsul prompt,la ariston m-am gandit si eu nu prea am gasit pe emag sa aiba destule functii ,dumneavoastra ce model aveti daca se poate sa imi spuneti va rog .ms

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii