Categorii
Intrebari de la cititori

Cu ce pot acoperi podeaua de beton a unei terase exterioare?

Cu ce pot acoperi podeaua de beton a unei terase exterioare cu suprafata de 16 mp. Terasa este construita la nivelul casei iar accesul de la sol se face printr-o scara de beton, adica prin 6 scari cu latimea de 2.60 m. Am inteles ca gresia nu are durata de viata prea lunga. Am facut probe si cu forme de cauciuc pentru beton amprentat, insa nervurile modelului nu sunt suficient de rezistente si se distrug de picioarele de la scaune. Ce as putea pune peste formele din beton pentru a rezista in timp? Sunt din Alba Iulia. Va multumesc anticipat, pentru eventualele idei.


Intrebare de la Alex, pe adresa redactiei: Cu ce pot acoperi podeaua de beton a unei terase exterioare?

2 răspunsuri la “Cu ce pot acoperi podeaua de beton a unei terase exterioare?”

Practic cu orice: gresie pentru exterior, piatra care este rezistenta si durează o veșnicie, vopsea cauciucata, lemn pentru terasa, sau chiar gazon artificial. Așa mi-am amenajat balconul: am cumpărat o buc.de gazon artificial si acum arata foarte bine. Pentru terasa am optat pentru vopsea de exterior (Cimentol)speciala pentru ciment. Dar la vara am sa încerc vopseaua cauciucata chiar daca costa mai mult.

Buna, Alex!

Asa cum bine spune si Mariana, ai destule optiuni spre care te poti orienta, iar gresia pe care vad ca o eviti este chiar una dintre ele. Banuiesc ca stii ca exista gresie de exterior, conceputa special pentru a rezista la oscilatii de temperatura, la ploi, zapada, ger, raze uv etc. Eu cred ca acest finisaj este o solutie relativ ieftina si usor de intretinut. Plus ca vei fi uimit cate modele de gresie de exterior poti gasi pe piata de profil. Ma gandesc ca este imposibil sa nu gasesti un model care sa-ti placa. Dar poti, desigur, sa mergi pe varianta pietrei naturale, daca iti displace atat de mult gresia, sau pe varianta pardoselii din lemn pentru exterior, asa cum spune si Mariana. Ambele arata foarte bine si aduc o eleganta spatiului in amenajarea caruia sunt folosite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *