Categorii
Intrebari de la cititori

Culori blat si mozaic, am pereti albi, parchet alb

Buna ziua! Spune-mi si mie te rog, ce culori sa aleg pentru blat si mozaic daca am peretii albi, parchetul alb cu striatii gri si mobila de bucatarie tot alba clasica antica o cumpar? Dar lustra si tapetul ce culori si din ce materiale sa le aleg?


Intrebare de la Rodica, pe adresa redactiei: Culori blat si mozaic, am pereti albi, parchet alb.

Un răspuns la “Culori blat si mozaic, am pereti albi, parchet alb”

Buna, Rodica!

Albul si griul sunt foarte usor de asortat, asa ca, in principiu, poti completa decorul bucatariei tale cu orice culoare de mozaic iti place. Eu as alege fie un mozaic din sticla in mai multe nuante de gri si care sa contina si piese din sticla transparenta pe alocuri, fie o faianta in genul celor pictate manual, gen patchwork, care se folosesc mai ales in amenajarile interioare din Spania si Italia. Progetto Casa este unul dintre importatorii acestui gen de finisaje din tara noastra si au o multime de modele din care poti alege, Faianta Italia Savoia Rinascimento fiind un exemplu asupra caruia m-as opri, daca ar fi sa aleg.

Spuneai de tapet, insa imi este greu sa-ti recomand un model anume fara sa vad efectiv spatiul. Cred ca un punct de plecare in alegerea modelului o poate constitui chiar faianta sau mozaicul pe care il vei alege. Ma gandesc ca tapetul ar putea sa reprezinte oglindirea cromatica a finisajului cu care vei placa peretele din zone blatului de lucru a mobilierului de bucatarie. Desigur, daca vei decide sa mergi in cele din urma pe un mozaic in mai multe tonuri de gri, atunci ai putea alege un tapet colorat, adica unul verde smarald, aubergine, aramiu sau un verde olive, de pilda.

Lustra ar trebui sa pastreze nota eleganta a decorului si sa asigure luminozitatea necesara acestui spatiu. Asa ca asigura-te ca atunci cand vei alege modelul de lustra acesta va completa toate cerintele de mai sus si nu va avea doar functie de element decorativ. Daca e sa-ti dau un exemplu, pot spune ca in asociere cu mobila cu aspect antichizat as vedea potrivita o lustra in genul Suspensiei Sassari ambra 1xE27 6905 din oferta magazinului Dedeman.

Sa ai spor la amenajat si decorat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *