Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pot amenaja acest living cu spatiu de luat masa?

Urmeaza sa ma apuc de finisajele si decorarea unui living patrat de 25 metri patrati al unei case.
Pe un perete al living-ului sunt dispuse ferestrele si usa de la balcon, iar peretele opus este reprezentat de o scara interioara rotunda. Raman practic doi pereti liberi (a cate 4.5 metri fiecare) si jumatate din al 3-lea (2 metri). Cum as putea amenaja pentru a avea in acest living si un spatiu de luat masa?


Si inca o intrebare: daca ferestrele sunt culoarea stejarului auriu, as putea sa aleg totusi usile interioare albe? Va multumesc.

Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Cum pot amenaja acest living cu spatiu de luat masa?

3 răspunsuri la “Cum pot amenaja acest living cu spatiu de luat masa?”

Buna, Anca!
Te rog sa ne trimiti cateva imagini si o schita a livingului tau insotite de linkul de mai sus, pentru a sti unde a avut loc dialogul si unde trebuie atasate pozele respective, la andrei@casadex.ro 🙂 Apoi voi reveni cu un raspuns in privinta locului de luat masa tot aici.

Altfel, da, poti alege usi de interior albe chiar daca tamplaria exterioara este in culoarea stejar auriu 🙂

Multumim pentru imagini, Anca!

In opinia mea, ai cel putin doua optiuni:

1. Sa amenajezi locul de luat masa chiar langa scara interioara (cu latura lunga paralel cu peretele ilustrat in dreapta schitei), sa montezi un coltar pe peretele din dreapta sus (cu o latura pe peretele cu fereastra si cu cealalta pe peretele din dreapta, cum privim schita), iar pe peretele plin opus sa proiectezi o garnitura modulara care sa includa si televizorul.

2. Sa amenajezi locul de luat masa chiar langa peretele comun cu bucataria, coltarul sa-si pastreze pozitia sugerata anterior, iar sub scara sa-i faceti loc televizorului. Desigur ca televizorul ar trebui sa fie asezat cu spatele la scara interioara, ceea ce presupune proiectarea unui mobilier care sa se plieze pe dimensiunea si forma scarii.

Personal, consider ca prima varianta ar fi mai practica si mai usor de realizat, asa ca inclin sa o recomand pe aceasta, mai ales ca in acest fel adapostesti cumva atat canapeaua cat si locul de luat masa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *