Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Curge smoala pe peretii cazanului pe lemne


Buna ziua, am si eu o problema cu cazanul pe lemne. Curge foarte multa smoala de pe peretii interiori. Va multumesc, astept raspuns.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Curge smoala pe peretii cazanului pe lemne.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

mocanu in decembrie 1st, 2016

bunaziua.
Nu este smoala ci funingine combinata cu apa provenita din lemnul introdus in centrala . Pentru evitarea acestui gudron , obligatoriu lemn uscat ( doi ani ) si temeteratura in centrala peste 70 grade . Aceleas depuneti le veti avea si pe cos , mai ales daca nu este izolat si care la un moment dat va lua foc . Nu este de dorit sa ia foc , Un cos prost facut poate reprezenta un pericol pentru casa .
Deci atentie .daca va ia foc cosul prima masura este sa opriti admisia de aer la intrarea in cos .

Faby in decembrie 4th, 2016

Ca o completare la raspunsul d-lui Mocanu: nu folositi deasemenea lemne ude si temperatura trebuie sa fie intr-adevar peste 70 C, astfel interiotul centralei va fi uscat si de culoare gri – cenusiu.

Melania in decembrie 4th, 2016

da. smoala nu e smoala. e gudron. se obtine prin arderea – de fapt un fel de distilare a lemnului. e interesant cu lemnul asta. si mie mi s-a aprins anu’ trecut. nu e deloc frumos. si m-am cam panicat. am sunat si la 112. se aprinsese binisor. doar ca cosul meu e super. si nu e funingine cu apa. e GUDRON. si e din cauza umezelii din lemn. apa legata. si cel mai bine e sa cumparati lemnele cam cu un an inainte sau macar de primavara. nu e usor. dar ca sa nu mai aveti gudron.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii