Categorii
Intrebari de la cititori

Curge smoala pe peretii cazanului pe lemne

Buna ziua, am si eu o problema cu cazanul pe lemne. Curge foarte multa smoala de pe peretii interiori. Va multumesc, astept raspuns.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Curge smoala pe peretii cazanului pe lemne.

4 răspunsuri la “Curge smoala pe peretii cazanului pe lemne”

bunaziua.
Nu este smoala ci funingine combinata cu apa provenita din lemnul introdus in centrala . Pentru evitarea acestui gudron , obligatoriu lemn uscat ( doi ani ) si temeteratura in centrala peste 70 grade . Aceleas depuneti le veti avea si pe cos , mai ales daca nu este izolat si care la un moment dat va lua foc . Nu este de dorit sa ia foc , Un cos prost facut poate reprezenta un pericol pentru casa .
Deci atentie .daca va ia foc cosul prima masura este sa opriti admisia de aer la intrarea in cos .

Ca o completare la raspunsul d-lui Mocanu: nu folositi deasemenea lemne ude si temperatura trebuie sa fie intr-adevar peste 70 C, astfel interiotul centralei va fi uscat si de culoare gri – cenusiu.

da. smoala nu e smoala. e gudron. se obtine prin arderea – de fapt un fel de distilare a lemnului. e interesant cu lemnul asta. si mie mi s-a aprins anu’ trecut. nu e deloc frumos. si m-am cam panicat. am sunat si la 112. se aprinsese binisor. doar ca cosul meu e super. si nu e funingine cu apa. e GUDRON. si e din cauza umezelii din lemn. apa legata. si cel mai bine e sa cumparati lemnele cam cu un an inainte sau macar de primavara. nu e usor. dar ca sa nu mai aveti gudron.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *