Categorii
Intrebari de la cititori

De ce este mai frig in camerele de la mansarda decat la parter?

Buna ziua. Locuim de putina vreme intr-o casa cu trei incaperi la parter (bucatarie, living si un dormitor – dispuse una in continuarea celeilalte) si alte trei incaperi la mansarda – doua dormitoare ale copiilor despartite de un hol.


Problema este ca pe masura ce urcam spre mansarda se simte curent si temperatura este evident mai mica fata de cea existenta in incaperile de la parter. Casa e izolata, ferestrele si usile sunt din termopan, centrala e noua si aleasa special pentru a putea face fata unei astfel de constructii. Stiam ca pe masura ce urci, intr-o casa, ar trebui sa creasca temperatura. La noi e invers si problema e ca sunt dormitoarele copiilor. Ati putea sa-mi dati o explicatie si poate o solutie? Va multumesc mult pentru atentie si rabdare.

Intrebare de la Ramona, pe adresa redactiei: De ce este mai frig in camerele de la mansarda decat la parter?

6 răspunsuri la “De ce este mai frig in camerele de la mansarda decat la parter?”

Buna ziua.
Sunt trei variante .
1. pe holin capul scarii, la mansarda nu aveti nici un calorifer ca sa poata pune aerul in miscare .
2. caloriferele la etaj sunt decalibrate fata de necesar (analiza fara sa se cunoasca performantele izolatiei )
3. izolatia la mansarda , insuficienta . Pentru mansarda este obligatoriu ca rezistenta termica a stratului de izolare sa depaseasca valoarea de 8w/m2
pentru asta , orintativ este nevoie de min 30 cm de vata cu un coeficient lambda de 0.034
asta este pararea mea .

aerul cald se ridica in sus intradevar, dar si pierderile prin acoperis sunt mai mari decat prin placa de peste parter deoarece peste parter aveti mansarda si podul cu acoperisul, adica doua incaperi izolante. Se poate sa aveti si probleme cu pierderile prin tavanul mansardei care daca nu este bine executat si izolat, se pierde multa caldura acolo. Oricum la masarda va fi mai frig decat la parter, dar daca sunt dormitoare nu este asa problema deoarece chiar pentru copii, temperatura in timpul somnului trebuie sa fie 19-20 C maxim. Frigul il resimtiti mai degraba daca stati in living deoarece in timpul somnului poti sa fii bine acoperit.

Bine punctat de Calin . Somnul este mai relaxant daca este mai racoare .
In schimb , daca mansarda este bine izolata , trebuie sa fie mai cald decat la parter .

buna seara
Problema este ca pe masura ce urcam spre mansarda se simte curent si temperatura este evident mai mica fata de cea existenta in incaperile de la parter.Ati spus totul casa de fapt nu este izolata….

Problema e ca am intilnit asa la anumiti beneficiari cu masarda izolate spuneau ei cind am pus mina la prizele de pe pereti de rigips era un curent de iti ingheta mina verificati si ma chemati ca alfel pierdeti toata caldura,Si iarna daca nu sta zapada pe acoperis caldura o topeste adica pierderea dv.Mester serios si priceput o zona unde e daca freti sa o rezolvam,multumim.

Buna ziua,
am si eu o camera facuta pe structura de lemn cu 2 pereti exteriori si deasupra rigips, vata, osb, folie , stacheti si tabla.
si am verificat la prize si intr-adevar se simte curent.
peretii exteriori sunt de 15 cm plus polistiren de 10.
multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *