Categorii
Utile

Despre umidificatorul de aer – criterii alegere

umidificator-aer

Nivelul de umiditate dintr-o casa conteaza foarte mult pentru sanatatea intregii familii si in special pentru copii. Daca este scazuta aerul devine uscat si greu respirabil, pot aparea probleme ale pielii, iar pe timp de iarna creste pericolul imbolnavirii cailor respiratorii. Daca umiditatea din camere este prea mare, apar conditiile favorabile formarii mucegaiurilor si al dezvoltarii bacteriilor si acarienilor, care pot favoriza aparitia unor boli mai grave.


Higrometrul este aparatul care masoara nivelul de umiditate, iar umidificatorul de aer poate rezolva problemele prin controlul permanent al acestui nivelul, care trebuie sa se situeze intre 40% si 60% pentru conditii optime de confort.

Iata cateva informatii si criterii care sa va ajute in alegerea unui umidificator de aer:

– Umidificatorul clasic poate fi cu jet de aer rece sau cu jet de aer cald. Ambele se pot folosi in orice anotimp, dar recomandabil este ca cel cu aer rece sa fie folosit in anotimpul cald, iar cel cu jet de aer cald sa fie folosit in anotimpul rece. Avantajul celui din urma este ca apa folosita la eliminarea jetului de aer cald este sterilizata; dezavantajul este ca poate cauza accidente la eliminarea aerului fierbinte daca nu este amplasat in siguranta.

– Umidificatorul cu ultrasunete este mai performant, poate functiona atat cu jet de aer cald cat si cu jet de aer rece si emite zgomot la un nivel scazut.

– Umidificatorul cu ionizator are fata de primele doua, marele avantaj ca purifica aerul din camera, fiind prevazut cu un filtru ionizat.

– Capacitatea rezervorului de apa atrage dupa sine si dimensiunea aparatului. Exista aparate cu rezervor de 0.5 litri, dar unele pot ajunge pana la capacitatea de peste 10 litri.

– Alegeti un umidificator cu senzor de umiditate; acesta va opri sau va porni aparatul cand nivelul nu se va incadra intre valorile setate.

– Senzorul de apa va anunta daca e nevoie de reincarcarea rezervorului.

– Zgomotul produs ar fi indicat sa fie cat mai slab avand in vedere ca se va folosi si pe timpul noptii.

– Afisajul electronic iti va da informatii despre mediul ambiant: nivel de umiditate, temperatura etc.

– Exista si aparate care permit folosirea de uleiuri speciale cu rol in dezinfectarea camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *